základní část, 3. kolo
27.08.2021 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Waalwijk v Sittardu vedl, nakonec ale vybojoval remízu 2:2

Hráči Waalwijku potvrdili dobré rozpoložení v úvodu tohoto ročníku a i přes brzký inkasovaný gól sahali po třech bodech, ovšem přeci jen se musí spokojit s remízou v poměru 2:2. Páteční předehrávka 3. kola Eredivisie byla zajímavá od samého začátku a diváci na stadionu se nenudili, i když celek ze Sittardu chtěl vybojovat všechny tři body. V tuto chvíli je šestý se čtyřmi body, RKC dosáhlo na stejný bodový zisk a nachází se na osmé příčce.

Houževnatí hosté začali s velkým odhodláním a první větší možnost si dokonce vypracovali v úvodní minutě, ale střela z voleje od Bakariho letěla zhruba o metr vedle vzdálenější konstrukce. Domácí z ničeho nic prorazili přesně v polovině úvodního dějství. Po autovém vhazování si vyměnili míč Mats Seuntjens s Hanssonem, první jmenovaný pak poslal skákavou přihrávku před branku a nabíhající Samy Baghdadi pohotově zavěsil pod břevno.

RKC se však v žádném případě nevzdalo a necelých deset minut před přestávkou srovnalo stav. Po rohovém kopu z pravé strany se probojoval k hlavičce Touba a výborný zákrok musel předvést brankář Van Osch, nicméně balón vyrazil pouze k dorážejícímu Michielu Kramerovi a ten bez větších potíží rozvlnil síť. Druhý poločas z počátku probíhal v opatrnějším duchu, ovšem po deseti minutách otočil vývoj ve prospěch Waalwijku znovu aktivní Kramer.

Zkušený dvaatřicetiletý útočník využil parádního pasu Odgaarda z levého křídla a snadnou hlavičkou trefil prázdnou branku, Van Osch v ní tentokráte nebyl kvůli předchozímu souboji s protihráčem. Fortuna se dostala zpět do hry o výhru krátce po odehrané hodině, neboť vynikající kolmici za defenzivu soupeře vymyslel Tekie a Seuntjens zblízka obstřelil brankáře Vaessena. V následujícím průběhu se již nic zásadního nestalo, nerozhodný výsledek byl tedy naprosto zasloužený.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele