základní část, 12. kolo
07.11.2021 14:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

PSV si hravě poradilo s Fortunou a bodově se dotáhlo na vedoucí Ajax

PSV navázalo na minulou ligovou výhru s Twente (5:2) a tentokráte si s chutí zastřílelo i proti tápající Fortuně, kterou nakonec přehrálo hladce po výsledku 4:1. Díky druhému zaváhání Ajaxu v řadě sice stále zůstává na druhém místě se sedmadvaceti body, ovšem za obhájcem mistrovského titulu momentálně zaostává už jen vinou horšího skóre. Celek ze Sittardu prohrál v lize podruhé za sebou a propadl se na předposlední sedmnáctou příčku s devíti body.

Eindhovenský velkoklub režíroval hru od samého začátku a byl dostatečně trpělivý. V úvodních pětatřiceti minutách totiž nedokázal najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka, poté se však přeci jen dostal do vedení. Ritsu Doan obdržel přesně načasovanou přihrávku na hranici ofsajdu do volného prostoru od Zahaviho a sám před brankářem Van Oschem si věděl rady, jelikož ho snadno překonal přízemní střelou z hranice brankového území.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta byli aktivnější také po změně stran a v 54. minutě pojistili svůj náskok. Vedení favorita navýšil Bruma, jenž se po fantastickém dlouhém nákopu z vlastní poloviny v podání Ramalha ocitl v samostatném úniku a svůj přízemní pokus chladnokrevně usměrnil do pravého spodního růžku. Zhruba v polovině závěrečné části prudce hlavičkoval Van Gingel a vynikající zákrok musel vytáhnout pozorný Van Osch.

V tomto nedělním střetnutí bylo definitivně rozhodnuto asi dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po rychlém přečíslení a přihrávce z levé strany lehce tečoval balón Carlos Vinícius k rozběhnutému třiadvacetiletému záložníkovi z Pobřeží Slonoviny Ibrahimu Sangarému, jenž ze sedmi metrů nekompromisně rozvlnil síť - 0:3. Fortuna zaznamenala alespoň čestný úspěch v 76. minutě po hodně nešťastném zásahu Ramalha.

Střídající Noslin po brejku dva na dva orazítkoval bližší konstrukci a právě vracející se Ramalho chtěl odkopnout balón do bezpečí před osamoceným Lakem, jenomže velmi smolně zamířil jen do vlastní branky. Domácí výběr se ale ve zbývajícím průběhu do žádného souvislého tlaku nedostal a naopak v 85. minutě inkasoval počtvrté.

Podruhé v tomto utkání měl přesnou mušku sedmadvacetiletý portugalský útočník Bruma, který si parádně vyměnil míč s aktivním Viníciusem a pohotovou křižnou střelou z dvanácti metrů překonal bezmocného Van Osche. PSV se po reprezentační přestávce střetne s nevyzpytatelným Vitesse, Fortuna by konečně ráda zabrala v Almelu s místním Heraclesem.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele