základní část, 25. kolo
06.03.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zwolle zvládlo klíčovou bitvu v Sittardu a poprvé opustilo zónu přímého sestupu

Nedělní dohrávka 25. kola Eredivisie přinesla nesmírně dramatický zápas o záchranu, ve kterém se nakonec radovalo z těsného vítězství 1:0 znovuzrozené Zwolle a svému protivníkovi tak oplatilo podzimní porážku ve stejném poměru. Díky čtvrtému tříbodovému zisku v novém roce se vyhouplo na šestnáctou barákovou příčku s dvaceti body, naopak Fortuna klesla na sedmnácté místo s devatenácti body.

Toto utkání se dle očekávání spíše neslo v taktickém duchu a na obou výběrech bylo znát, že především nechtějí udělat nějakou zásadní chybu. Svěřenci kouče Dicka Schreudera rozhodli o svém veledůležitém úspěchu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Úvodní půlhodině prakticky nic nenabídla, poté si vypracoval dvě solidní příležitosti domácí celek ze Sittardu.

Nejprve po akci na pravém křídle a následné nepříliš razantní střele z bezprostřední blízkosti v podání Flemminga zasáhl připravený brankář Lamprou, necelých pět minut před poločasovou přestávkou prudce hlavičkoval Gladon a brankář PEC podržel svůj výběr dalším vynikajícím zákrokem. Ve druhém dějství se hra přeci jen vyrovnala a po jakýchkoli možnostech se doslova slehla zem.

V 65. minutě dokázal rozvlnit síť důrazný Benschop, ovšem jeho trefa neplatila vinou jasného ofsajdu. Hosté poprvé v zápase zahrozili až o deset minut později, ale rána z pěti metrů v podání střídajícího Kastaneera byla zablokována a vzápětí gólman Van Osch zneškodnil slabou hlavičku ze sedmi metrů.

Zwolle vsítilo jediný gól utkání v 77. minutě, kdy alžírský forvard Oussama Darfalou obdržel krkolomný pas z pravé strany od Redana a akrobatickou "rybičkou" zavěsil hlavou do protějšího dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerwy.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele