základní část, 17. kolo
18.12.2021 16:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Povzbuzená Fortuna dvakrát dotáhla náskok Utrechtu a nakonec získala bod

Celek ze Sittardu dokázal v uplynulém kole zvládnout velmi důležitý duel na půdě posledního Zwolle (1:0) a nyní potvrdil celkem dobré rozpoložení proti trápícímu se Utrechtu, se kterým nakonec vybojoval remízu v poměru 2:2. Favorit tohoto sobotního utkání sice dvakrát vedl, avšak domácí se nevzdali a jednobrankové manko vždy dokázali dotáhnout. V tabulce zůstávají na šestnácté barážové pozici se třinácti body.

Naopak Utrecht vyhrál v předchozích šesti ligových střetnutích jen jednou, k tomu v průběhu tohoto týdne senzačně vypadl z národního poháru po porážce 2:3 s druholigovou Bredou a v Eredivisii klesl dokonce až na sedmou příčku s osmadvaceti body. Přitom svěřenci trenéra Reného Hakeho nyní začali skvěle a hned z první vážnější akce zápasu po dvaceti odehraných minutách šli do vedení.

Po akci na pravé straně získal odražený míč Timber a předložil ho pro Mimouna Mahiho, jenž z dvaceti metrů nechytatelně vypálil do pravého spodního růžku. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a bylo srovnáno, jelikož se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil George Cox a balón nechytatelně zakroutil k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Paese.

Do druhého poločasu znovu lépe vstoupil Utrecht a ani ne po pěti minutách hry znovu vedl. Skákavou střelou z levé strany v podání Mahiho totiž vyrazil brankář Van Osch pouze k dobře postavenému Sanderu van de Streekovi, jenž s dorážkou z bezprostřední blízkosti neměl žádné potíže.

Hosté vzápětí mohli svůj náskok navýšit, jenomže zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem inkasovali druhou trefu. Famózní centr z levého křídla vymyslel Cox a za defenzívou protivníka našel nabíhajícího Ziana Flemminga, třiadvacetiletý záložník pak snadno překonal bezmocného Paese prudkou hlavičkou. Ve zbývajícím průběhu se nedokázal prosadit velice aktivní Mahi a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele