základní část, 1. kolo
14.08.2021 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Náhradník Lake gólem a asistencí pomohl Fortuně k výhře nad Twente

Do nového ročníku Eredivisie vstoupila Fortuna správnou nohou. V prvním kole doma před vlastními fanoušky skolila Twente, a to i přesto, že po prvním poločase prohrávala. Hosté se ujali vedení zásluhou Rickyho van Wolfswinkela, těsný náskok se jim však udržet nezdařilo, poněvadž po přestávce nejprve udeřil Mats Seuntjens a po něm též jeho spoluhráč Toshio Lake.

Nová posila klubu z Enschede, zkušený dvaatřicetiletý útočník van Wolfswinkel, který během letního přestupového období zamířil zpátky do své rodné vlasti ze švýcarské Basileje, měl na svědomí první větší možnost tohoto utkání, to když se ve 20. minutě na bližší tyči ocitl docela nehlídaný po pobídce Smala, z blízkosti ovšem míč neprocedil přes dobře postaveného stopera Janssena. Ve finále ovšem van Wolfswinkel nemusel úplně smutnit, protože svého přesného zásahu se přece dočkal ve 36. minutě, to když z hranice brankového území bez větších obtíží zacílil za záda brankáře van Osche.

Jestliže Twente bylo v prvním dějství tím nebezpečnějším celkem, pak druhé vyšlo lépe Fortuně. V 61. minutě se podařilo vyrovnat stav Seuntjensovi, jehož svou dlouhou přihrávkou z levé strany uvolnil Lake. A v 81. minutě rozhodl o výhře domácího družstva sám Lake, jenž zužitkoval střelou po zemi ke vzdálenější tyčce uvolnění od Tekieho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele