základní část, 6. kolo
21.09.2021 18:45 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Dušan Tadić (© AFP)

Ajax rozdrtil Sittard, na jeho půdě zvítězil vysoko o pět branek

Mistrovský Ajax ve vloženém kole prokázal aktuální vynikající formu a po minulé neuvěřitelném vítězství 9:0 nad Cambuurem nedal žádnou šanci ani Sittardu. V posledních třech duelech tak nastřílel úchvatných devatenáct branek a v Eredivisii se udržel na vedoucí příčce se ziskem šestnácti bodů, před druhým Willemem si vytvořil tříbodový odstup. Naopak Fortuna prohrála potřetí za sebou a se čtyřmi body na kontě se nachází až na šestnácté příčce.

AFC vstoupilo do tohoto úterního utkání opatrněji a v úvodních deseti minutách vyčkávalo, pak se ovšem bleskově dostalo do vedení. Ještě donedávna kapitán rotterdamského Feyenoordu Steven Berghuis se po sražené přihrávce Gravenbercha ocitl na levé straně a sám před brankářem Van Oschem zachoval chladnou hlavu, jelikož ho překonal přízemní střelou do protějšího spodního rohu. Jasný favorit zvýšil své vedení po necelé půlhodině hry.

Po akci na levém křídle se dobře zorientoval kanonýr Haller a zpětnou nahrávku našel před pokutovým územím volného Noussaira Mazraouiho, který pohotovou střelou z dvaceti metrů zamířil přímo k pravé tyči. Ajax se díky této trefě výrazně uklidnil a o osudu tohoto střetnutí definitivně rozhodl necelých deset minut před přestávkou, neboť se počtvrté v této ligové sezóně prosadil srbský šplímachr Dušan Tadič.

Zkušený dvaatřicetiletý útočník využil střeleného přízemní centru z levé strany v podání Blinda, před brankovým územím se elegantně otočil s balónem a usměrnil ho do sítě kolem bezmocného domácího strážce. Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen trochu opadlo a hosté se po změně stran už tolik netlačili na útočnou polovinu, avšak v závěrečné dvacetiminutovce přidali další dvě branky.

Nejprve se dokázal prosadit teprve jednadvacetiletý ghanský záložník Mohammed Kudus, když po rychlém brejku středem hřiště stál na konci pohledné kombinace svých spoluhráčů a zblízka nemohl minut zcela odkrytý prostor tří tyčí - 0:4. Gólový účet tohoto klání uzavřel v 77. minutě argentinský obránce Nicolás Tagliafico. Ten si parádně narazil míč s Tadičem a z bezprostřední blízkosti propálil zoufalého Van Osche.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga se již v pátek představí proti Groningenu a budou chtít potvrdit svou dominanci, Fortuna bude mít co napravovat v Arnhemu s ambiciózním Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, youtube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele