základní část, 28. kolo
02.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord udolal zachraňující se Willem a přiblížil se k druhému PSV

Rotterdamský Feyenoord se dobře naladil na důležitý čtvrteční zápas čtvrtfinále Konferenční ligy s pražskou Slavií a podceňovaný Willem nakonec udolal dvěma brankami v druhé polovině závěrečné části. Díky vítězství 2:0 si proto upevnil třetí místo Eredivisie s osmapadesáti body a jeho manko na druhé PSV se snížilo na bodů sedm. Celek z Tilburgu nevyhrál v Eredivisii ani posedmé za sebou a zůstává těsně nad sestupovou propastí.

Domácí celek začal aktivně a již po deseti odehraných sekundách mohl jít do vedení, ovšem Dessers zakončil rychlou akci svým volejem z dvaceti metrů těsně nad břevno. V 9. minutě se v nadějné pozici zjevil také Til, nicméně jeho rána z hranice šestnáctky proletěla o decimetry nad horní tyčkou. V následujícím průběhu se nic zásadního nedělo, jasný favorit opět zahrozil zhruba pět minut před poločasovou přestávkou.

Pedersen obdržel přihrávku do volného prostoru a z deseti metrů razantně vypálil, jenomže svou bombu přeci jen umístil příliš vysoko. Domácí po změně stran ještě přidali a deset minut po změně stran opět zahrozili, ale kroucenou střelu Nelsona brilantně zlikvidoval brankář Wellenreuther a pak jen o kousek netrefil prostor tří tyčí Aursnes. Rozhodující okamžik tohoto nedělního střetnutí se zrodil přesně v polovině druhého dějství.

Kolumbijský šikula Luis Sinisterra převzal nahrávku od Malacii, pak se chytrými kličkami zbavil několika bránících protihráčů a nakonec z mírného úhlu zamířil přímo k bližší konstrukci. Willem se pak ještě snažil vyrovnat a v 88. minutě se mu to málem povedlo, jenže Heerkens mířil z deseti metrů o kousek vedle pravé konstrukce. Rotterdamský klub pojistil svůj náskok v nastaveném čase, jelikož Bryan Linssen po rychlém brejku obešel Wellenreuthera a z hranice šestnáctky nemohl minout zcela prázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele