základní část, 21. kolo
06.02.2022 12:15 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord s přehledem zvládl rotterdamské derby, Spartu vyprovodil čtyřmi góly

Bez větších problémů si Feyenoord poradil v městském derby se Spartou, a využil tak dalšího zaváhání PSV, které v sobotu podruhé v řadě prohrálo, a to s Alkmaarem. Aktuálně se svému soupeři, jenž se i nadále nachází na druhé příčce tabulky, přiblížil na rozdíl pouhého jednoho bodu. Hostující celek naopak protáhl čekání na vítězství v Eredivise na devět klání za sebou.

Domácí si přitom v ofenzívě počínali podobně jako před týdnem v souboji s Nijgmegenem, na své konto si připsali celkem čtyři vstřelené branky a tentokráte dokonce neinkasovali. Určitě jim pomohl především dobrý vstup do zápasu, trefili se v prvních jedenácti minutách dvakrát, přičemž po obrátce přidali ještě další dva přesné zásahy. Sparta vůči nim působila neškodně.

Jestli se hosté za celých devadesát minut propracovali do nějaké opravdu solidní možnosti, pak můžeme zmínit situaci z 85. minuty, kdy se po rychlém brejku chtěl uvést na střeleckou listinu střídající Engels, jenže ze slušného postavení minul kýžený a chtěný prostor brány. V tu chvíli by každopádně již pouze kosmeticky upravoval skóre, Feyenoord totiž dávno o svém vítězství rozhodl. A tenhle moment byl prakticky jeho jediným slabším v celém duelu.

Už ve 4. minutě výběr De club aan de Maas poprvé rozvlnil síť. Původní přihrávka na hranici vápna od Džahánbachše se sice neujala, protože dobře zasáhl bránící Verschueren, nicméně k odražené meruně se propracoval Kökcü, který levačkou zamířil do brány. Je ovšem nutno podotknout, že i s pomocí teče stopera Auassara. A o pár chvil později se skóre měnilo znovu.

V 11. minutě se gólově prosadil taktéž sám Džahánbachš, levou nohou totiž překonal snadno poněkud váhajícího brankáře Okoyeho. V 50. minutě vyprodukoval přesný pokus na bližší tyčku Til, který využil opětovné dezorientace Okoyeho, a dvacet minut na to zaznamenal ještě jednu trefu, to když náramně zužitkoval dost nešťastného podklouznutí obránce Vriendse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele