základní část, 6. kolo
22.09.2021 21:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Bryan Linssen a Luis Sinisterra (© AFP)

Feyenoord navázal na skvělý výkon s PSV a zdolal Heerenveen

Příští soupeř pražské Slavie v základní skupině Konferenční ligy navázal na hodně nečekaný úspěch při uplynulém víkendu s PSV (4:0) a nyní si dokázal poradit s neoblíbeným Heerenveenem. Feyenoord proto dokázal zvítězit v tomto ligovém ročníku již počtvrté z pěti střetnutí a patří mu čtvrtá příčka se čtyřmi body. Heerenveen naopak nenavázal na minulé těsné vítězství se Sittardem (1:0) a po druhé porážce v sezóně je šestý s deseti body.

Rotterdamský celek vstoupil do středečního zápasu mnohem lépe a už po necelé odehrané čtvrthodině se radoval z vedení. Po akci na pravé straně převzal balón Pedersen a zpětně ho předložil na volného Guuse Tila, který vůbec na nic nečekal a z deseti metrů propálil bezmocného brankáře Muldera. První poločas žádnou další gólovou možnost nepřinesl, ovšem po změně stran přidali oba soupeři na aktivitě.

Krátce po pěti odehraných minutách druhého dějství obdržel krásný pas za defenzivu Feyenoordu Henk Veerman a vyběhnutého gólmana Bijlowa se snažil akrobaticky přehodit, ale jeho lob nakonec skončil o pár decimetrů nad horní tyčkou. Domácí favorit přidal druhou trefu po necelé hodině hry, jenomže brankaJahanbakhshe neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Nicméně neuběhlo ani dalších šedesát sekund a domácí přeci jen zvýšili svůj náskok.

Od pravého rohu pokutového území odcentroval právě Jahanbakhsh a našel Bryana Linssena, jenž se blýskl naprosto unikátní patičkou a míč usměrnil do levého spodního rohu kolem dívajícího se Muldera. Hosté se v žádném případě nevzdali a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zdramatizovali tento duel. O snížení se postaral Joey Veerman, který po parádní kličce vypálil z hranice šestnáctky a náramně zavěsil do vzdálenější šibenice.

Hosté od této chvíli hráli na velké riziko, Feyenoord se mohl definitivně uklidnit v 88. minutě. O jeho třetí zásah se postaral aktivní Til a vsítil tak svůj druhý gól zápasu. Tentokráte využil parádního pasu z pravého křídla od střídajícího Aursnese a nikým neatakován hlavou rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka v jednom ze 2 následujících zápasu Feyenoordu by se zcela jistě hodila určitým pochybným společnostem. Nesmí se to stát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele