základní část, 19. kolo
15.01.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Feyenoord překvapivě nestačil na Vitesse a boj o titul se mu lehce vzdálil

Feyenoord nevstoupil do druhé poloviny tohoto ročníku vůbec dobře a po nepřesvědčivém výkonu v domácím prostředí překvapivě podlehl konkurenčnímu Vitesse nejtěsnějším poměrem 0:1. V nejvyšší nizozemské soutěži tak vyhrál pouze jednou z předchozích čtyř utkání a v tabulce je stále třetí se ziskem devětatřiceti bodů, ovšem právě SBV se na něj dotáhlo na rozdíl tří bodů a rotterdamský celek navíc nabral manko na vedoucí duo.

Svěřenci trenéra Arnheo Slota totiž ztrácejí na vedoucí PSV už sedm bodů, na druhý Ajax mají manko šesti bodů. Oba dva celky se snažily hrát v tomto sobotním střetnutí aktivně, ovšem v prvním poločase se téměř žádné gólové možností neurodily. Za zmínku snad stojí jen křižná přízemní střela Kökçüa z mírného úhlu, kterou brankář Houwen bez potíží ukryl v rukavicích.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran, nicméně hosté z ničeho nic udeřili zhruba v polovině závěrečné části. O jejich těsném vítězství rozhodl teprve jednadvacetiletý belgický forvard Loïs Openda, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny využil obrovského nedorozumění mezi vyběhnutým gólmanem Bijlowem s bránícím Pedersenem a bez větších potíží dopravil balón do zcela odkrytého prostoru tří tyčí.

Domácí dokázali rozvlnit síť zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po přihrávce Pedersena a následné tvrdé střele z deseti metrů se blýskl Houwen, jenž však vyrazil míč ke zcela osamocenému Tilovi a ten zavěsil pod horní tyčku. Nicméně tato trefa přeci jen nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Feyenoord ještě dokázal zahrozit v 83. minutě, jenomže když Til hlavičkoval o kousek vedle, tak se pak k ničemu zajímavému již nedostal.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud se nic mimořádného nestane, tak Feyenoord prohraje doma 2 zápasy stejně jako v minulé sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou 3????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele