základní část, 7. kolo
25.09.2021 21:00 CET
5 : 3
(2:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Luis Sinisterra (© AFP)

Feyenoord v divoké přestřelce v Rotterdamu nakonec udolal Nijmegen

Jako na houpačce probíhal sobotní duel na stadionu De Kuip, kde domácí výběr nejprve velmi brzy vedl o dvě branky, ovšem zhruba dvacet minut před koncem prohrával v poměru 2:3. V závěrečné čtvrthodině však dokázal otočit vývoj ve svůj prospěch a svého houževnatého rivala nakonec udolal divokým výsledkem 5:3. V tabulce Eredivisie je třetí s patnácti body, nováčkovi soutěže patří desátá pozice s osmi body.

Svěřenci trenéra Arneho Slota vstoupili do této sobotní bitvy naprosto fantasticky a během prvních sedmnácti minut se dvakrát radovali ze vstřelené branky. Do vedení je dostal teprve dvacetiletý turecký talent Orkun Kökçü, jenž se postavil k pokutovému kopu nařízeném za jasné podražení brankáře Branderhorsta na unikajícího Guuse Tila a bez větších potíží ho proměnil přízemní střelou doprostřed branky.

Neuběhly ani další tři minuty a přesnou mušku měl také kolumbijský univerzál Luis Fernando Sinisterra, který obdržel parádní dlouhý pas za obranu soupeře z vlastní poloviny od Senesiho a z mírného úhlu se náramně trefil k protější tyči. Feyenoord od tohoto momentu polevil a celek z Nijmegenu toho dokázal využít. O snížení se postaral krátce po odehrané půlhodině zásluhou Magnuse Mattssona.

Dánský záložník obdržel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru od Okity a pohlednou křižnou dělovkou překonal marně se natahujícího gólmana Bijlowa. Hostům se podařilo nečekaně vyrovnat těsně před koncem úvodního poločasu. Znovu v tom měl prsty Okita, neboť po pasu Barreta z levého křídla našel hlavou zcela osamoceného Case Odenthala a ten bez větších potíží rozvlnil síť poloprázdné branky.

Po změně stran se hrálo z obou stran přeci jen opatrněji. Rotterdamský klub měl herně navrch, zatímco NEC čekalo na šanci a ta přišla v 74. minutě. Do senzačního vedení ho poslal Calvin Verdonk, který do té doby strávil na trávníku jen několik desítek sekund a hned se prezentoval úchvatnou bombou z patnácti metrů k zadní tyči - 2:3. Domácí se ale v žádném případě nevzdali a v následujícím průběhu se prosadili dokonce třikrát.

Jejich hrdinou se stal třiadvacetiletý Til, když nejprve srovnal krok přesnou hlavičkou z hranice brankového území po rohovém kopu z levé strany a v 89. minutě rozhodl o vítězství Feyenoordu díky výborné střele z dvanácti metrů přímo pod břevno.

Nijmegen se následně snažil s výsledkem něco udělat a začal hrát na obrovské riziko, což se mu ale vymstilo a v nastaveném čase inkasoval popáté. Gólový účet uzavřel nigerijský forvard Cyriel Dessers, jelikož se zbavil dvou bránících protihráčů a zoufalého Branderhorsta překonal tvrdým přízemním pokusem.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, feyenoord.nl, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedničko, kde máš kurzy? Zde od naší dvojky 1,24-5,75-9,9.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1,29 vyhráli ve vloženém kole o 2 goly. Ted je 1,21. Líbila by se mě výhra domácího týmu přesně o 1 gol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele