základní část, 15. kolo
05.12.2021 16:45 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord zdecimoval poslední Sittard a s přehledem se vrátil na druhé místo tabulky

Feyenoord navázal na dobrou formu z poslední doby a v dohrávce 15. kola zvítězil již pošesté z předchozích sedmi zápasů, v domácím prostředí nedal žádnou šanci trápící se Fortuně a deklasoval ji vysoko v poměru 5:0. V tabulce se proto vrátil na druhé místo s pětatřiceti body, o které dočasně přišel v sobotu po úspěchu PSV nad Utrechtem (4:1). Téměř po polovině soutěže ztrácí na vedoucí Ajax jediný bod.

Naopak celek ze Sittardu celkově prohrál pošesté v řadě, kromě vypadnutí z 2. kola národního poháru s Alkmaarem nebodoval na ligové scéně již pětkrát po sobě a stále mu tak patří předposlední sedmnácté místo s pouhými devíti body. Svěřenci trenéra Arneho Slota začali podle očekávání aktivně a do vedení se dostali po necelých osmi minutách hry zásluhou třiadvacetiletého záložníka Guuse Tila.

Ten vsítil už svůj devátý gól v této sezóně Eredivisie po vynikající přihrávce Bryana Linssena a chladnokrevně přehodil naprosto bezmocného brankáře Van Osche. Krátce po pětadvaceti odehraných minutách byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, jelikož právě Linssen stál po rohovém kopu ve správný čas na správném místě a díky finální nahrávce Kökçüa hlavou rozvlnil síť.

Domácí s přehledem kontrolovali průběh až do konce úvodního dějství, vzápětí podruhé v tomto střetnutí skóroval Linssen. Zkušený jednatřicetiletý forvard se prosadil v Eredivisii dokonce podesáté a díky tomu se dostal do úplného čela tabulky střelců o gól před spoluhráče Tila a kanonýra Ajaxu Sébastiena Hallera. Tentokráte se po dalším rohovém kopu uvolnil ve středu pokutového území a opět hlavou zamířil přímo k levé konstrukci - 3:0.

Stejný hráč též připravil čtvrtou branku rotterdamského klubu, neboť ve vhodnou chvíli sklepl balón pro Kolumbijce Luise Sinisterru, který na nic nečekal a bez větších potíží překonal marně se natahujícího hostujícího strážce. Hosté se poté snažili dohrát tento duel bez inkasované branky, jenomže ani to se jim nepovedlo.

V 88. minutě totiž pečetil výhru favorita střídající íránský forvard Alireza Jahanbakhsh, když po výtečně zahraném rohovém kopu v podání Diemerse dokázal hlavičkovat přesně pod břevno a Van Osch ani v tomto případě neměl nárok. Fortuna se příště pokusí zlomit současnou krizi na půdě posledního Zwolle a bude to pro ní nesmírně důležité utkání, Feyenoord by rád rozšířil své bodové konto v Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele