základní část, 23. kolo
20.02.2022 14:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord odrazil nápor Cambuuru a po výhře 3:1 si upevnil třetí místo

Feyenoord potvrdil dobré rozpoložení z uplynulých týdnů, a i když proti houževnatému Cambuuru prohrával krátce po odehrané čtvrthodině, tak ještě do přestávky vývoj otočil a nakonec zvítězil 3:1. V tabulce Eredivisie zůstává na třetí příčce s jednapadesáti body o bod za PSV, jeho nedělní konkurent prohrál na ligové scéně potřetí za sebou a celkově nevyhrál šestkrát v řadě, proto klesl na devátou pozici s třiceti body.

Úvodní čtvrthodina tohoto nedělního duelu nic zvláštního nepřinesla, mírný outsider senzačně otevřel gólový účet v 17. minutě. Obránce Trauner totiž neodhadl na těžkém terénu odskok míče, ten vzápětí převzal Tom Boere a po chytré kličce chladnokrevně zavěsil k protější konstrukci mimo dosah bezmocného brankáře Bijlowa. Favorita ale tento moment nepoložil a ani ne o sedm minut později srovnal stav.

Kolumbijský forvard Luis Sinisterra si hezky zpracoval pobídku od Orkuna Kökçüa, elegantně se otočil s míčem a z dvaceti metrů vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici, gólman Stevens se jen naprázdno proletěl vzduchem. Rotterdamský celek mohl otočit vývoj zhruba deset minut před přestávkou, nicméně Linssenova okamžitá střela byla na poslední chvíli zablokována. Svěřenci trenéra Arneho Slota přeci jen skórovali v poslední minutě základní hrací doby první půle.

Aktivní Kökçü zkusil své štěstí z necelých pětadvaceti metrů a svou dobře umístěnou bombou propálil pozdě reagujícího hostujícího strážce. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto čtyři minuty po výměně stran. Íránský útočník Alireza Jahanbakhsh obdržel balón od Sinisterry, navedl si ho blíže do středu hrací plochy a z dvaadvaceti metrů ho nádherně dopravil do sítě s pomocí břevna.

Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a zápas se spíše dohrával. Rotterdamský klub mohl svůj náskok ještě navýšit, ale nejlepší hráč na trávníku Sinisterra hlavičkoval do pravé tyče a poté se v samém závěru vytáhl Stevens, neboť brilantně zlikvidoval pokus střídajícího švédského forvarda Wålemarka z bezprostřední blízkosti.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele