základní část, 12. kolo
07.11.2021 16:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord nakonec zvládl šlágr 12. kola a Alkmaar zdolal 1:0

Ve šlágru 12. kola nizozemské nejvyšší soutěže byl v souboji dvou celků účastnících se Konferenční ligy k vidění velmi vyrovnaný průběh a dlouho to vypadalo, že se diváci na stadionu De Kuip žádného gólu nedočkají. Nicméně v nastaveném čase přisoudil rotterdamskému celku důležité vítězství střídající Cyriel Dessers, který vsítil rozdílovou trefu ani ne po deseti minutách strávených na trávníku.

Feyenoord tak zvítězil na domácí scéně již potřetí za sebou a s pětadvaceti body se posunul na třetí příčku, za druhým PSV i vedoucím Ajaxem zaostává o pouhé dva body. AZ naopak zaznamenalo další ztrátu a boj o ligový primát se mu vzdaluje, neboť se nachází až na jedenácté pozici s patnácti body. První větší možnost tohoto nedělního střetnutí byla k vidění krátce po deseti odehraných minutách a dostal se do ní Sinisterra.

Teprve dvaadvacetiletý kolumbijský útočník předvedl krásnou individuální akci, a i když byl následně vytlačen až k hranici pokutového území, tak svou závěrečnou dělovkou orazítkoval levou konstrukci. V následujícím průběhu se museli vytáhnout oba brankáři, když nejprve Bijlow famózně zneškodnil ránu De Wita a pak na opačné straně parádně zasahoval Vindahl Jensen proti střele z bezprostřední blízkosti v podání Linssena.

Po necelé půlhodině hry se Aursnes krásně uvolnil podél brankové čáry a poslal lahůdku Toornstrovi, jenž snadno rozvlnil síť. Branka ale nakonec nebyla uznána, jelikož se norský záložník dostal s míčem o kousek do zámezí. Přesně pět minut před přestávkou byl opět vidět Sinisterra, jehož střelu elegantními nůžkami nadvakrát zlikvidoval pozorný Vindahl Jensen.

Při ochodu do kabin před poločasovou přestávkou došlo k mírné rozmíšce, neboť hostující strážce si stěžoval na vhazování plných plechovek od domácích příznivců směrem na svou osobu, pak už ale k podobným incidentům nedocházelo. Zhruba dvacet minut před koncem mohlo z ničeho nic udeřit AZ, ale po přízemním centru z pravé strany od Karlssona se blýskl Bijlow proti dělovce Reijnderse a následně hlavičkoval o kousek mimo dorážející Pavlidis.

V 79. minutě měl ještě blíže ke skórování aktivní švédský forvard Karlsson, jenže svým přízemním pokusem z deseti metrů nechal vyniknout Bijlowa a poté balón olízl pravou tyč. Svěřenci trenéra Arneho Slota rozhodli o svém úspěchu ve druhé nastavené minutě po rychlém přečíslení, kdy Dessers převzal nahrávku od Nelsona a následně se pohotově trefil přímo do pravého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele