základní část, 11. kolo
31.10.2021 16:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Utrecht znovu potvrdil vynikající formu a Willem deklasoval o čtyři branky

Utrecht zvítězil v předchozích pěti zápasech hned čtyřikrát a jen jednou prohrál, nyní navázal na velmi dobrý vstup do nové sezóny vysokou výhrou nad Willemem a udržel se tak na vynikající třetí pozici se třiadvaceti body, za vedoucím Ajaxem navíc zaostává o pouhé tři body. Proti tápajícímu klubu z Tilburgu se stal jeho ústřední postavou Bart Ramselaar, který vsítil hattrick za pouhých 57 minut a hlavně on tedy režíroval vysokou výhru v poměru 5:1.

Hosté naopak nevyhráli na ligové scéně již počtvrté za sebou a tabulkou se propadají stále níže, momentálně jim patří šestá příčka s osmnácti body. Domácí byli mnohem aktivnější od samého začátku a z vedení se radovali přesně po deseti odehraných minutách. Sylla u brankové čáry ještě stihl míč na hrací ploše a poslal ho před branku, kde se vzápětí odrazil k volnému Ramselaarovi a ten ho nekompromisní šajtlí poslal do branky.

Stejný hráč se mohl znovu prosadit krátce po odehrané čtvrthodině, kdy jeho parádní dělovku brilantně zlikvidoval brankář Wellenreuther, nicméně z druhého zásahu se přeci jen radoval ve 25. minutě. Tentokráte po rychlé kolmici od Sylly unikl všem na pravé straně a svou závěrečnou střelou z hranice šestnáctky zamířil přímo do bližšího spodního růžku. Willem se ale nevzdal a zhruba deset minut před přestávkou se vrátil do hry o bodový zisk.

Kwasi Okyere Wriedt po rychlém přečíslení převzal nahrávku od Nunnelyho, natlačil se před skluzujícího Janssena a zblízka překonal gólmana Paese. Po změně stran se hrálo přeci jen opatrněji, svěřenci trenéra Freda Grima mohli z ničeho nic srovnat krok v 65. minutě. Výbornou individuální akci předvedl Köhn, jenž se prokličkoval až do šestnáctky protivníka a z dvanácti metrů orazítkoval svou prudkou ranou levou tyč.

Za další dvě minuty naopak definitivně rozhodl na druhé straně nezastavitelný Ramselaar, který zkompletoval svůj hattrick velmi šťastnou tečovanou střelou z deseti metrů. Hosté pak hráli na obrovské riziko a FC toho využilo v závěrečné desetiminutovce hned dvakrát. Nejprve skóroval Mohamed Mallahi nádhernou střelou z osmnácti metrů nad plachtícího Wellenreuthera a pak v nastaveném čase uzavřel gólový účet Joris van Overeem snadnou střelou do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele