základní část, 10. kolo
23.10.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Utrecht odčinil minulý debakl a těsně si poradil s Heerenveenem

Utrecht v minulém kole nedokázal konkurovat zvedajícímu se Alkmaaru a po prohře 1:5 měl co napravovat, nyní v sobotním duelu 10. kola nakonec zvládl vyrovnanou bitvu s konkurenčním Heerenveenem a díky rozdílové brance zhruba čtvrthodiny před koncem zvítězil po výsledku 2:1. Díky tomu se v Eredivisii posunul na třetí pozici s dvaceti body, SC naopak prohrálo počtvrté z pěti předchozích případů a v tabulce je až deváté s třinácti body.

Domácí celek začal mnohem aktivněji a v prvních patnácti minutách si vytvořil dvě velmi slibné příležitosti. Nejprve se po centru z křídla dostal ke střele z bezprostřední blízkosti Douvikas, ale pravou tyč přeci jen o kousek minul. Následně chtěl rozvlnit síť Ramselaar, jenomže ten byl na poslední chvíli zablokován. Domácí zužitkovali svůj tlak krátce po dvaceti odehraných minutách zásluhou Moussy Sylly.

Jednadvacetiletý francouzský záložník převzal prudkou přihrávku do volného prostoru od Warmerdama a ze čtrnácti metrů uklidil míč po zemi přímo do bližšího spodního růžku. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a bylo bleskově srovnáno, jelikož od koncové čáry přihrával před branku Van Ewijk a stojící Willem Janssen si u přední tyče nešťastně srazil balón do vlastní sítě. FC ale nepolevilo a ve 38. minutě si chtělo vzít zpět ztracený náskok.

Znovu v tom měl prsty aktivní Ramselaar, jehož tečovaný projektil minul prostor tří tyčí o několik decimetrů. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, ovšem tempo hry přeci jen lehce opadlo. V 71. minutě se domácím pokusil vrátit vedení střídající Sander van de Streek, jenže z nadějné pozice pálil příliš vysoko. Stejný hráč však přeci jen rozhodl o úspěchu Utrechtu za dalších devět minut, když po prudkém pasu Ter Avesta zamířil svou hlavou ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele