základní část, 23. kolo
20.02.2022 16:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vitesse hrálo více jak půlhodinu v oslabení, i přesto srovnalo v nastaveném čase

V souboji dvou trápících se celků nakonec vítěz znám nebyl, mnohem blíže k cennému vítězství však měl domácí celek. V deštivém počasí se dostal do vedení po necelé čtvrthodině hry a pak od 65. minuty měl početní výhodu, jenomže ve druhé minutě nastavení inkasoval vyrovnávací trefu a bod za remízu 1:1 je pro něj málo. V tabulce se nachází na sedmém místě se šestatřiceti body, SBV má na kontě o bod více a je šesté.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho se na značně podmáčeném terénu dostali do vedení ve 14. minutě. Zpětnou přihrávku Rasmussena na brankáře Houwena zpomalila voda, míče se pak ujal rozběhnutý Moussa Sylla a okamžitě vystřelil. Jeho první pokus se nečekaně zastavil těsně před brankovou čarou, nicméně francouzský záložník byl včas u balónu i při dorážce a z bezprostřední blízkosti ho již dopravil do sítě.

Ve 26. minutě bylo utkání zhruba na pětadvacet minut přerušeno kvůli diváckým nepokojům, fanoušci totiž naházeli světlice na hrací plochu. Všichni aktéři se pak vrátili na trávník a duel tedy pokračoval. Zhruba deset minut před přestávkou neproměnil obrovskou příležitost Sylla, jenž mířil o decimetry vedle levé tyče, pak na opačné straně nemířil přesně ani Wittek po hezké individuální akci.

Krátce po změně stran těsně netrefil prostor tří tyčí Openda, klub z Arnhemu si výrazně zkomplikoval situaci půl hodiny před závěrečným hvizdem. Nově příchozí Adrian Grbic totiž zasáhl loktem do obličeje Van der Hoorna a rozhodčí Lindhout mu udělil přímou červenou kartu. Když se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak z ničeho nic udeřil obránce Danilho Doekhi. Ten využil tečovaného centru Dasy z pravého křídla a svou hlavičku usměrnil přímo k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele