základní část, 31. kolo
29.04.2022 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Utrecht těsně přehrál Nijmegen a téměř definitivně si zajistil dodatečné play-off o Konferenční ligu

Fotbalisté ambiciózního Utrechtu nevyhráli až do této páteční předehrávky 31. kola hned šestkrát za sebou, ovšem nyní po vyrovnaném průběhu na vlastním stadionu přeci jen porazili konkurenční Nijmegen po výsledku 1:0, o jediný gól se postaral zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem Anastasios Douvikas. V tabulce Eredivisie proto poskočil na šestou příčku s pětačtyřiceti body o bod před Vitesse, NEC je po třetí porážce v řadě stále desáté.

Domácí byli aktivnějším týmem od samého začátku a do vedení se mohli dostat přesně po odehrané čtvrthodině, ale nebezpečnou ránu pozdějšího hrdiny Douvikase odvrátil na rohový kop pozorný brankář Branderhorst. Zhruba deset minut před přestávkou již zvedal ruce nad hlavu Willem Janssen, avšak překonaného hostujícího strážce tentokráte zastoupil těsně před brankovou čárou jeden z hráčů NEC.

V samém závěru prvního poločasu se poprvé ukázali také hosté, ovšem projektil z hranice šestnáctky vyrazil připravený gólman De Keijzer. Ve druhém poločase se obrázek hry příliš neměnil, nicméně mírný outsider tohoto střetnutí byl blízko k otevření gólového účtu krátce po hodiny hry. Okita totiž předvedl krásnou individuální akci na levé straně šestnáctky a svým křižným přízemním pokusem z mírného úhlu minul vzdálenější tyč jen o několik decimetrů.

Rozhodující okamžik byl k vidění v 77. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany se dostal k hlavičce Douvikas a Branderhorst předvedl vynikající zákrok, vzápětí si poradil i s jeho okamžitou dorážkou z bezprostřední blízkosti, jenže na tu druhou už neměl šanci reagovat. Hosté pak mohli ve zbývajícím průběhu hned dvakrát srovnat zásluhou Okity, ale ten nejprve vyhořel v tisíciprocentní možnosti a pálil příliš vysoko, v nastaveném čase si pak De Keijzer fantasticky poradil s jeho prudkou hlavičkou ze sedmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele