základní část, 21. kolo
05.02.2022 16:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Mimoun Mahi (© AFP)

Utrecht otočil duel proti Cambuuru a nakonec ho porazil 3:2

Utrechtu se v posledních týdnech příliš nedařilo, teprve naposledy si dokázal poradit s rotterdamskou Spartou 3:0. Do tohoto sobotního duelu nevstoupil vůbec dobře a už po necelé čtvrthodině prohrával 0:2 kvůli dvěma trefám Erika Schoutena, ovšem ještě do poločasu srovnal stav zásluhou řeckého forvarda Anastasiose Douvikase a dvacet minut po změně stran rozhodla o jeho úspěchu nová posila z Heerenveenu Henk Veerman.

Domácí se tak po druhé výhře v řadě posunuli na sedmou pozici s pětatřiceti body, naopak Cambuur nevyhrál v Eredivisii popáté za sebou a zůstává osmý s třiceti body. Přitom na půdě soupeře začal fantasticky a přesně po osmi minutách hry vedl. Po rohovém kopu z levé strany a následně prodloužené hlavičce sice napálil břevno ani ne z půl metru rozběhnutý Kallon, pak se ale dostal k dorážce právě Schouten a nadvakrát přeci jen dopravil míč do sítě.

Neuběhly ani další čtyři minuty a stejný hráč skóroval podruhé. Rohový kop z pravé strany rozehrál Hoedemakers a Schouten v brankovém území soupeře zavěsil hlavou přímo pod břevno. Hosté si pak až do 20. minuty vytvořili další dvě dobré možnosti, jenomže domácí podržel brankář De Keijzer, neboť zlikvidoval nebezpečné pokusy Jacobse i Kallona. Mírný favorit se vrátil zpět do hry o vítězství krátce po odehrané půlhodině.

Mahi totiž svým obloučkem z pravého křídla našel hlavičkujícího Douvikase a ten z bezprostřední blízkosti trefil poloprázdnou branku. Stejná spolupráce zafungovala také o pět minut později, aktivní Mahi i v obležení dvou protihráčů prostrčil míč pro řeckého kanonýra, jenž zblízka obstřelil naprosto bezmocného gólmana Stevense - 2:2.

Po změně stran se hrálo přeci jen opatrněji, svěřenci trenéra Reného Hakeho rozhodli o svém úspěchu v 64. minutě. Henk Veereman, který při své premiéře v dresu Utrechtu přišel na trávník po necelé půl hodině hry, získal odražený balón na hranici brankového území a nekompromisní ranou propálil naprosto bezmocného Stevense. Veerman necelou čtvrthodinu před koncem ještě hlavičkoval do břevna, poté se již nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele