základní část, 27. kolo
19.03.2022 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente potřetí v řadě vyhrálo 1:0 a v tabulce je už čtvrté

Hráči Twente i v závěrečné čtvrtině tohoto ročníku předvádějí konstantní výkony, nyní již potřetí za sebou zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0 a stále zvyšují šance na přímou účast v evropských pohárech pro následující ročník. Díky vydřenému úspěchu nad posledním Zwolle se prozatím vyhoupli na čtvrté místo Eredivisie se čtyřiapadesáti body a za třetím Feyenoordem zaostávají o jediný bod.

Hosté sice opět nepředvedli vůbec špatný výkon proti silnému protivníkovi, jenomže i podruhé odcházeli z trávníku s prázdnou a boj o záchranu se jim proto komplikuje, neboť s dvaceti body jsou osmnáctí a největší konkurenti se jim mohou v neděli vzdálit. Celek z Enschede se v předchozích týdnech prezentoval trpělivou hrou s vynikající defenzivou a jinak tomu nebylo ani v tomto sobotním střetnutí.

První větší možnost si vypracoval krátce po deseti odehraných minutách, kdy se až do středu pokutového území dostal rozběhnutý Misidjan, jenže svou následnou tvrdou ranou nevyzrál na pozorného gólmana Lamproua. Jediný gól utkání byl k vidění v 19. minutě. Teprve dvacetiletý útočník Daan Rots využil parádní práce Vlapa na levém křídle, který přelstil hned dva bránící protihráče, a po finální nahrávce zcela osamocen napálil míč přímo pod břevno.

Outsider tohoto zápasu pak přeci jen zlepšil svou hru a snažil se alespoň vyrovnat, nejblíže ke kýžené brance měl v 58. minutě. Po pasu z pravé strany se zjevil před hranicí brankového území Thomas van den Belt, avšak jeho prudkou hlavičku dokázal gólman Unnerstall fantasticky jednoruč odvrátit do strany. Twente mohlo rozhodnout v samém závěru, ale když Brenetovu dělovku zneškodnil brilantní Lamprou, tak se výsledek nezměnil.

V domácím dresu tentokráte vůbec nenastoupil český zástupce Michal Sadílek, jenž si musel odpykat trest za pět žlutých karet, útočník Václav Černý se coby střídající hráč dostal na hrací plochu v 72. minutě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsou společnosti, které by uvítaly dvoječku .

Reagovat
smazaný uživatel

OK.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele