základní část, 10. kolo
24.10.2021 12:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Twente přišlo o neporazitelnost, Nijmegenu podlehlo 1:2

Twente se ještě před několika týdny nacházelo ve vynikající formě a na ligové scéně dokázalo zvítězit čtyřikrát za sebou, následně prodloužilo svou sérii neporazitelnosti díky remíze 1:1 s Groningenem i Willemem. Nyní se však v domácím prostředí muselo sklonit před houževnatým Nijmegenem, po vyrovnaném průběhu podlehlo nováčkovi v poměru 1:2 a tabulkou se proto propadlo na sedmé místo se ziskem patnácti bodů.

NEC naopak odčinilo minulý neúspěch s Vitesse (0:1) a díky čtvrtému vítězství v této sezóně se posunulo na velmi solidní osmou příčku jen o bod právě za svého nedělního protivníka. První poločas nenabídl jedinou vážnější příležitost, hra se rozhýbala až po prvním vstřeleném gólu ve druhém dějství. Do vedení se dostali svěřenci trenéra Rogiera Meijera, když svou druhou branku na ligové scéně vsítil Elayis Tavşan.

Teprve dvacetiletý útočník se dostal k dorážce po tvrdé střele Okity i následném pohotovém zásahu brankáře Unnerstalla a z deseti metrů neminul zcela odkrytý prostor tří tyčí. Celek z Enschede mohl bleskově odpovědět o pět minut později, ale nebezpečná rána Rotse z hranice pokutového území těsně prosvištěla vedle pravé konstrukce. Mírný favorit tohoto střetnutí se přeci jen dočkal vyrovnání v 58. minutě.

Po rychlé akci středem hřiště převzal přihrávku Van Wolfswinkela rozběhnutý Virgil Misidjan a svůj nezištný přízemní pokus usměrnil přímo do pravého spodního růžku. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem však měli poslední slovo hosté. O jejich překvapivém vítězství rozhodl střídající Javier Vet, jenž ani ne po minutě strávené na trávníku obral o míč Pröppera a zblízka bez potíží propálil naprosto bezmocného Unnerstalla.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele