základní část, 23. kolo
20.02.2022 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Twente se neoklepalo z debaklu proti Ajaxu a s Go Ahead pouze remizovalo

Hráči Twente před týdnem utrpěli vysokou porážku 0:5 s mistrovským s Ajaxem a tento výsledek se na nich zřejmě podepsal i v duelu proti nováčkovi z Deventeru. Na začátku druhého poločasu totiž prohrávali už o dva góly, ovšem hlavně díky senzační trefě střídajícího Joshuy Breneta vybojovali alespoň nerozhodný výsledek 2:2. Po druhé ztrátě v řadě zůstávají v tabulce na páté příčce s dvaačtyřiceti body.

Go Ahead nedokázalo vyhrát v Eredivisii již podeváté v řadě. Bod z Enschede pro něj rozhodně není k zahození, vzhledem k průběhu ale nebude s konečným výsledkem spokojeno. V tuto chvíli se nachází na čtrnáctém místě s třiadvaceti body jen o čtyři body před šestnáctou barážovou pozicí Fortuny. Hosté vstoupili do zápasu mnohem aktivněji a již v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě velmi solidní příležitosti.

Nejprve se opřel do míče na hranici pokutového území Iňigo Córdoba a brankář Unnerstall, musel vytáhnout skvělý zákrok, vzápětí selhal v nadějné pozici Oratmangoen a míč poslal o kousek nad břevno. Poté aktivita mírného outsidera utichla, FC poprvé zahrozilo ve 42. minutě. Jeho nejlepší střelec Ricky van Wolfswinkel zkusil štěstí z osmnácti metrů, jenomže pravou konstrukci těsně minul.

Hosté zničehonic udeřili v poslední minutě úvodního dějství. Po rohovém kopu z pravé strany si udělal dostatek prostoru k hlavičce Rommens a svůj oblouček uklidil přímo ke vzdálenější tyči. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena zvýšili svůj náskok těsně po změně stran. Skákavou ránu Oratmangoena vyrazil Unnerstall jen k dorážejícímu Córdobovi, který okamžitou střelou neměl problém trefit poloprázdný prostor tří tyčí.

Twente se vrátilo zpět do hry o bodový zisk v 72. minutě. Po přízemním centru nově příchozího Misidjana z levého křídla nasměroval Vlap balón do stojícího Jorise Kramera, od jehož těla se smolně odrazil doprostřed vlastní branky. Domácí si pak vytvořili obrovský tlak a vyrovnávací trefu nakonec vsítili v 89. minutě. O naprosto unikátní zásah se postaral Brenet, jenž využil zpětné přihrávky českého krajánka Černého a svůj geniální lob usměrnil ke vzdálenější tyči nad šokovaného gólmana Nopperta.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejnižší kurz a dvakrát pohodová odmocninka .

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojku bych nerozdýchal. Moc nechybělo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele