základní část, 25. kolo
06.03.2022 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente pokračuje v krasojízdě, tentokráte těsně udolalo Cambuur

Hráči Twente sice v poslední době zaváhali s Ajaxem (0:5) i Go Ahead (2:2), ovšem po výhře 2:1 ve Waalwijku nyní zdolali v Enschede trápící se Cambuur nejtěsnějším poměrem 1:0 a v tabulce si upevnili páté místo se ziskem osmačtyřiceti bodů. Jejich nedělní protivník naopak nenavázal na týden starý "výjimečný" úspěch se zachraňující se Fortunou (2:1) a z minulých devíti utkání tak vyhrál pouze jednou, v tuto chvíli mu patří osmá příčka s třiatřiceti body.

Twente bylo aktivnější od samého začátku a poprvé zahrozilo krátce po odehrané čtvrthodině z rohového kopu, nicméně ránu z bezprostřední blízkosti výtečně zablokoval bránící Boere. Zhruba v polovině úvodního dějství odvedl vynikající práci na levém křídle Smal a balón zpětně předložil pro Rotse, jehož přízemní pokus ze čtrnácti metrů ukryl ve svých rukavicích pozorný brankář Stevens.

Svěřenci trenéra Rona Janse měli převahu také po změně stran a hrozili hlavně z rohových kopů, ten z 63. minuty přeci jen přetavili v rozhodující gól. Po rozehrání z levé strany a následném vyhraném souboji nejlepšího klubového střelce Rickyho van Wolfswinkela se opřel do míče Robin Pröpper a jeho tečovaný volej i s trochou štěstí zapadl mezi tři tyče.

Twente se mohlo definitivně uklidnit zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Paulissen totiž ve vlastním pokutovém území evidentně podrazil rozběhnutého Vlapa a rozhodčí Van der Eijk nekompromisně ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Van Wolfswinkel a obrovskou příležitostí netradičně pohrdl, neboť pouze orazítkoval pravou tyč. Cambuur však toto selhání nepotrestal a až do závěrečného hvizdu se vůbec k ničemu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele