základní část, 32. kolo
07.05.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Groningen prohrál popáté za sebou, doma nestačil na zachraňující se Spartu

Hostující trenér Maurice Steijn po své premiérové cenné remíze s Alkmaarem zaznamenal svou první výhru od svého nástupu na lavičku, jeho Sparta získala důležité tři body na půdě Groningenu, jenž naopak stvrdil strmý výsledkový pokles a padl popáté v řadě. Rotterdamský klub podnikl další krok k záchraně, o tu se ale zřejmě bude stále rvát až do posledního dechu.

Spartě první půle vyšla určitě lépe než jeho soupeři. Možná že kdyby v 17. minutě proměnil svou šanci Kasanwirjo, jehož pokus z halfvoleje s vypětím všech sil vytěsnil nad své břevno brankář Okoye, mohlo se utkání upínat jiným směrem. Pak se nicméně dočkali ze své první příležitosti v zápase vstřelené branky hosté, to když Namli svou přihrávkou uvolnil do vápna Verschuerena, a ten se následně před gólmanem Leeuwenburghem z parádní pozice nezmýlil.

Groningen si pak pár svých možností na vyrovnání vytvořil, zdálo se, že by přece mohlo dojít k vyrovnání stavu, jenomže poté udělal chybu Leeuwenburgh, proti němuž se prosadil Thy, a v 57. minutě se po nejistém zákroku došoural balón za brankovou čáru. Domácí v 77. minutě stačili už jenom mírnit následky porážky, centr zprava od El Hankouriho hlavou nasměroval Meijer za záda Okoyeho. V 81. minutě svěřenci kouče Dannyho Buijse mohli během krátké chvíle skórovat ještě jednou, každopádně pozorný Okoye tutovku Stranda Larsena likvidoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele