základní část, 4. kolo
12.09.2021 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Derby van het Noorden vítěze nepoznalo, zápas Groningenu s Heerenveenem skončil remízou

Bitva o sever Nizozemska dopadla nakonec smírně. Derby van het Noorden vyústilo v opravdu zřejmě spravedlivou dělbu bodů, žádný z celků totiž nedominoval natolik, aby si finální zisk vítězství zasloužil více. Heerenveenu lépe vyšla první půle, Tibor Halilović byl tím, kdo změnil skóre jako první, Groningen ale našel po obrátce odpověď zásluhou Cyrila Ngongeho.

Hosté si na vstup do tohoto utkání rozhodně nemohli stěžovat, už v 19. minutě se totiž ujali vedení, to když Joey Veerman parádní přihrávkou uvolnil ve vápně nehlídaného Haliloviće, ten rychle vypálil svou levačkou a zacílil na bližší tyčku. Groningen působil v prvním dějství spíše jakýmsi zakřiknutým dojmem, do výraznějších možností se nepropracovával, a tak se i díky jeho nevalnému působení do přestávky průběžný stav nepohnul kupředu.

Po obrátce se ovšem herní projev domácích o něco zlepšil, například již ve 47. minutě se pokoušel o vyrovnání Ngonge, avšak z těžkého úhlu orazítkoval jen vzdálenější tyčku. V 68. minutě se každopádně Ngonge gólově přece jenom prosadil, a určil tak konečný rezultát tohoto souboje, jelikož centr Suslova z rohového čtvrtkruhu využil svou hlavičkou.

V 84. minutě musel Groningen skousávat vyloučení, Te Wierik totiž těsně za šestnáctkou fauloval ve slibně se rozvíjející akci Joeye Veermana, inkasoval žlutou kartu, a protože už jednu obdržel v 71. minutě, uviděl rovněž červenou. Z následného přímého kopu mohl strhnout výhru na stranu Heerenveenu právě sám Joey Veerman, k jeho smůle však střela narazila pouze do brankové konstrukce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele