základní část, 6. kolo
22.09.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Dvojnásobně oslabený Groningen nakonec těsně nestačil na Vitesse

O papírově vyrovnaném středečním duelu 6. kola nakonec rozhodla nedisciplinovanost domácího celku, jelikož Groningen hned v prvním poločase obdržel dvě červené karty a v devíti hráčích na trávníku na body nakonec nedosáhl. Vzhledem k situaci není porážka 0:1 nijak velkou katastrofou, ovšem před vlastními fanoušky rozhodně chtěl s konkurenčním Vitesse bodovat. V tabulce je až čtrnáctý s pěti body, SBV patří sedmá pozice s devíti body.

Domácí přitom v úvodní půlhodině jasně dominovali a vytvořili si několik slibných příležitostí. Krátce po odehrané čtvrthodině nejprve zahrozil Ngonge, který po vynikající individuální akci nebezpečně vystřelil, ovšem jeho pokus z hranice šestnáctky se odrazil od pravé tyče do zámezí. Vzápětí se opřel do míče také Larsen, jenomže jeho střela nebyla příliš prudká ani přesná a brankář Schubert tak s ní neměl větší potíže.

První klíčový okamžik byl k vidění zhruba deset minut před přestávkou, kdy Mike te Wierik ve středu hrací plochy zbytečně došlápl kotník protihráče a rozhodčí Lindhout mu po přezkoumání videozáznamu udělil červenou kartu. Ve druhé nastavené minutě první půle využil celek z Arnhemu početní převahy a vsítil jedinou branku zápasu, neboť se Yann Gboho po závaru v pokutovém území soupeře otočil s míčem a po zemi ho usměrnil k levé tyči.

Neuběhly ani další dvě minuty a Te Wierika následoval jeho spoluhráč Daniël Van Kaam, jenž se taktéž dopustil surové hry a Lindhout ho proto nekompromisně poslal do kabin. Po konci úvodního dějství bylo na trávníku pořádně horko a Lindhout musel řešit vyhrocenou atmosféru, pak se ale situace uklidnila. Vitesse po změně stran hlavně nechtělo udělat chybu a i přes početní výhodu žádný další gól nepřidalo. V hostujícím dresu odehrál celé utkání český obránce Tomáš Hájek.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele