základní část, 30. kolo
24.04.2022 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles překvapil v Groningenu a možná tak udělalo rozhodující krok k záchraně

Celek z Almela se již delší dobu nachází jen pár příček před sestupovou propastí a vzhledem k výkonům úhlavních konkurentů se zdálo, že bude bojovat o udržení prvoligové licence až do samotného konce, ovšem nyní v nedělním duelu 30. kola zaskočil ambiciózní Groningen a po výhře 1:0 se vyhoupl na dvanácté místo s třiatřiceti body o sedm bodů před šestnáctou barážovou příčku Zwolle. Groningen i přes porážku zůstává na osmém místě se šestatřiceti body.

Domácí sice byli opticky lepším týmem a míč drželi téměř z pětašedesáti procent, avšak celkově vyprodukovali méně střel než jejich protivník a nic zázračného nepředvedli. Hosté rozhodli o svém úspěchu z první vážnější akce utkání zhruba v polovině úvodního dějství. Po akci středem hřiště převzal míč Schoofs a předložil ho na pravou stranu pro Nikolaie Laursena, jenž na nic nečekal a nekompromisně napálil balón přímo pod břevno.

Zhruba deset minut před přestávkou mohl být rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, ale nebezpečná dělovka Rooskena proletěla o decimetry vedle bližší konstrukce. Hosté rozhodně nepolevovali v aktivitě ani v následujícím průběhu a další možnost si vypracovali v poslední minutě první půle po přímém volném kopu z pravé strany, nicméně proti němu brilantně zasáhl brankář Leeuwenburgh a uchránil svůj výběr od další pohromy.

Favorit tohoto střetnutí po změně stran prakticky nic nevymyslel a vyrovnání se mohl dočkat jen asi deset minut před koncem, kdy z dobrých třiceti metrů vypálil střídající Abraham, jenže jeho razantní projektil fantasticky odvrátil do zámezí gólman Bucker a poté už k ničemu zajímavému nedošlo. Groningen se za týden pokusí odčinit toto zaváhání na půdě tápajícího Waalwijku, Heracles naopak přivítá rozjeté Twente.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele