základní část, 21. kolo
06.02.2022 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Groningen díky Larsenovi zdolal Go Ahead a zaznamenal tak druhou výhru v řadě

Hráči Groningenu navázali na čtrnáct dní starý úspěch s v Arnhemu s místním Vitesse (3:1) a nyní dvěma zásahy norského forvarda Jørgena Stranda Larsena přehráli nováčka Go Ahead Eagles nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce Eredivisie se prozatím vyhoupli na desáté místo s pětadvaceti body, zatímco jejich nedělní protivník nevyhrál v nejvyšší nizozemské soutěži již posedmé za sebou a patří mu třináctá příčka s dvaadvaceti body.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse vstoupili do tohoto střetnutí naprosto skvěle a po necelých čtyřech odehraných minutách vedli. Po akci středem hřiště se ocitl na levém křídle Meijer a okamžitou křižnou přihrávkou našel u vzdálenější tyče právě nabíhajícího Larsena, jenž poloprázdnou branku neminul. Domácí si poté hlídali těsný náskok a další možnosti si vytvořili v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství.

Nejprve pálil těsně vedle De Leeuw a vzápětí se vytáhl brankář Noppert proti nebezpečné hlavičce Meijera. FC mělo navrch také po změně stran a v 50. minutě mohlo pojistit svůj náskok, avšak Van Hintum po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval pouze do břevna. Celek z Deventeru z ničeho nic prorazil přesně po odehrané hodině, o vyrovnání se postaral teprve jednadvacetiletý řecký záložník Giannis-Fivos Botos.

Ten si naběhl do středu pokutového území na centr z levé strany v podání Oratmangoena a přesnou hlavičkou zavěsil do protějšího spodního růžku. Groningen se však v žádném případě nevzdal a v 66. minutě podruhé orazítkoval brankovou konstrukci, jelikož Duarte z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů napálil pravou tyč. Za další tři minuty přeci jen rozhodl o zaslouženém vítězství domácího týmu aktivní Larsen.

Tentokráte vsítil svůj druhý gól po parádním pasu od Van Hintuma a díky preciznímu zpracování na prsa se trefil z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Stejný hráč mohl dokonce zkompletovat svůj hattrick necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, ale tváří v tvář proti Noppertovi poslal balón mimo branku.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele