základní část, 22. kolo
12.02.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Groningen nenaplnil papírové předpoklady a s Fortunou prohrál 0:1

Rozjetý Groningen nedokázal potvrdit výbornou formu z posledních tří týdnů a tentokráte si po porážce 0:1 s podceňovanou Fortunou opět zkomplikoval svou cestu do evropských pohárů. Domácí sice měli herně navrch a vytvořili si i více gólových možností, jenomže necelou čtvrthodinu před koncem inkasovali rozdílovou trefu a v tabulce proto zůstávají na desátém místě s pětadvaceti body. Celek ze Sittardu naopak získal veledůležité tři body.

Fortuna se totiž dlouhodobě pohybuje v sestupovém pásmu a chvíli to vypadalo, že se propadne na úplně poslední místo, ovšem díky druhé výhře za sebou zůstává šestnáctá s devatenácti body a za patnáctým Willemem zaostává o pouhé dva body. Úvodní čtvrthodina nic zajímavého nepřinesla, pak si FC vytvořilo dvě solidní možnosti. Nejprve mohl skórovat Abraham, avšak jeho hlavičku snadno ukryl ve svém náručí gólman Van Osch.

Hostující strážce se opět musel blýsknout za další tři minuty a tentokráte vytáhl mnohem náročnější zákrok proti prudké hlavičce Larsena z hranice brankového území. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, mírný favorit znovu přitlačil až po změně stran. V 54. minutě byl znovu vidět aktivní Larsen, jenž však po elegantním zpracování na prsa zakončil prachbídně a levou konstrukci minul o značný kus.

Teprve dvaadvacetiletý norský forvard neměl potřebné štěstí ani o tři minuty později, protože mířil jen doprostřed branky a na Van Osche si nepřišel. Rozhodující okamžik se zrodil v 82. minutě. Překvapivé vítězství Fortuny zařídil obránce Dimitrios Siovas, který se po naprosto strašidelném odkopu domácího Ngongeho zjevil sám před gólmanem Leeuwenburghem a pokořil ho pohotovým obstřelem. Belgický forvard mohl odčinit své selhání v šesté nastavené minutě, ale ve stoprocentní šanci ani nadvakrát nevyzrál na Van Osche.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele