základní část, 30. kolo
23.04.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

PSV přeci jen udolalo houževnatý Cambuur a udrželo si tak reálnou naději na titul

Eindhovenský gigant po úspěchu v národním poháru s Ajaxem (2:1) nezačal příliš dobře v Leeuwardenu a brzy prohrával, nicméně na konci prvního poločasu srovnal krok a pak i díky vyloučení domácího Sekouy Sylly přesně po odehrané hodině vsítil rozdílovou trefu zásluhou německého špílmachra Maria Götzeho. V tabulce Eredivisie si udržel druhou příčku s jednasedmdesáti body a čtyři kola před koncem stále zaostává za Ajaxem o čtyři body.

Naopak SC prohrálo již popáté za sebou a opět si zkomplikovalo záchranu v nejvyšší soutěži. V tabulce mu momentálně patří dvanácté místo s třiatřiceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Fortuny drží už jen sedmibodový náskok. Přitom svěřenci kouče Josepha Oostinga vstoupili do tohoto střetnutí famózně a ani ne po 120 odehraných sekundách vedli, jelikož měl přesnou mušku Patrick Joosten.

Pětadvacetiletý záložník hostující v klubu z konkurenčního Groningenu se dostal k míči po zblokované střele zblízka a geniální patičkou ze tří metrů překvapil brankáře Mvoga. Domácí se postupem času dostávali do svého obvyklého tempa, ale vyrovnávací gól vsítili až v předposlední minutě úvodního dějství. Izraelský kanonýr Eran Zahavi obdržel akrobatickou přihrávku od Andrého Ramalha a z první nasměroval balón přímo do protějšího dolního rohu.

Cambuur po změně stran srdnatě vzdoroval obrovskému favoritovi, jenomže v 60. minutě přišla obrovská komplikace. Sylla totiž nešťastně přišlápl kotník rozběhnutého japonského šikuly Doana, a jelikož od rozhodčího Higlera uviděl druhou žlutou kartu v utkání, tak se předčasně pakoval do útrob stadionu. PSV rozhodlo o svém důležitém vítězství za dalších pět minut, neboť se Götze po rohovém kopu Maura Júniora zjevil u vzdálenější konstrukce a prudkou hlavičkou zblízka zamířil přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele