základní část, 22. kolo
12.02.2022 18:45 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Zwolle zvládlo i divoké utkání v Cambuuru a po hodně dlouhé době opustilo poslední místo

Sobotní zápas mezi Cambuurem a Zwolle spíše sliboval vyrovnanou taktickou bitvu, nicméně oba soupeři se naopak postarali o nepříliš tradiční přestřelku, ve které bylo k vidění hned sedm branek. Z vítězství 4:3 se nakonec radovalo PEC, které od začátku letošního roku doslova vstává z mrtvých a po třetí výhře z posledních čtyř utkání konečně opustilo poslední osmnácté místo, na kterém se nacházelo pěkných pár měsíců.

Tým pod vedením kouče Dicka Schreudera postupně vzkvétá a teď se vyhoupl na sedmnáctou pozici se šestnácti body o tři body za šestnáctou barážovou příčku Fortuny. Hosté měli naprosto skvostný start do zápasu a během pouhých šesti minut vedli o dvě branky. Gólový účet otevřel po necelých sto osmdesáti sekundách alžírský forvard Oussama Darfalou, který dobře zpracoval přihrávku od Daishawna Redana a nechytatelně napálil míč k přední tyči.

Otřesený celek z Leeuwardenu ihned na to schytal druhou ránu, neboť další skvostné nahrávky Redana využil Mees de Wit. Ten poté přechytračil skluzujícího Schmidta a nečekanou šajtlí se trefil přímo doprostřed branky. SC se ale v žádném případě nevzdalo a již v 9. minutě srovnalo z pokutového kopu, který rozhodčí Oostrom nařídil za zřetelné podražení Van der Werffa na unikajícího Kallona.

Balón si pak sebevědomě postavil na penaltový puntík Robin Maulun a s chladnou hlavou zamířil k levé tyči do protipohybu bezmocného brankáře Lamproua. V následujícím průběhu se na opačné straně dvakrát blýskl gólman Stevens proti nebezpečným hlavičkám Darfaloua, domácí SC dokázalo srovnat krok dvě minuty před poločasovou přestávkou kvůli obrovské hrubce jinak klidného Lamproua.

Ten chtěl ukrýt v rukavicích střelu Kallona z nemožného úhlu, jenomže balón mu vypadl a po odrazu od nohy kuriózně doputoval mezi tři tyče. Zwolle však tento moment nepoložil a v 56. minutě si vzalo zpět ztracený náskok. Redan převzal nahrávku v podání Darfaloua a špičkou kopačky zavěsil k levé tyči. Mírný outsider podruhé v zápase vedl o dvě trefy za dalších deset minut, jelikož nadýchaný přímý volný kop Clementa zužitkoval Bram van Polen a ze sedmi metrů akrobaticky rozvlnil síť.

Cambuur dokázal odpovědět necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem díky úspěšné teči střídajícího Davida Sambissy k vzdálenější tyči, pak se ale i přes hodně dlouhé nastavení a trochu hektický závěr už neprosadil. V Eredivisii tedy nevyhrál pošesté za sebou a patří mu osmé místo s třiceti body.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele