základní část, 6. kolo
23.09.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cambuur zapomněl na debakl s Ajaxem a Heracles porazil 2:1

Nováček z Cambuuru utrpěl minulý víkend obrovskou porážku s Ajaxem o devět gólů, ovšem nyní ve vloženém kole prokázal psychickou odolnost a konkurenční Heracles nakonec zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1. V tomto ligovém ročníku si tak připsal na konto již třetí vítězství a v tabulce se nachází na velmi solidním sedmém místě. Naopak výběr z Almela prohrál už potřetí a patří mu až patnáctá pozice s pouhými čtyřmi body na kontě.

Hosté přitom začali lépe a první slibnou možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách, kdy hlavičkující Knoester minul levou tyč jen o pár decimetrů. Cambuur otevřel gólový účet zápasu ve 25. minutě. Po přihrávce z levé strany se dobře zorientoval Jacobs a míč zpětné posunul na Michaela Breije, který okamžitě vypálil z dvaceti metrů a balón nádherně usměrnil do levého dolního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Blaswicha.

Neuběhly ani další tři minuty a hosté mohli okamžitě odpovědět, ale nadějná hlavička Sierhuise pouze orazítkovala břevno. Ihned na to se ve stoprocentní pozici ocitl jeho spoluhráč Quagliata, avšak trestuhodně selhal a prostor tří tyčí minul zhruba o metr. Cambuur ve druhém poločase hrál ve větší pohodě a svůj náskok pojistil ve 47. minutě zásluhou Meese Hoedemakerse.

Třiadvacetiletý záložník dostal až příliš prostoru před hranicí pokutového území a umístěnou střelou k levé konstrukci rozvlnil síť za bezmocným Blaswichem. Heracles to ve zbývajícím průběhu zkoušel a zdramatizovat tento duel mohl krátce po odehrané hodině, jenomže rána Sinana Bakişe prosvištěla těsně nad břevnem. Kýženého gólu se dočkal až v poslední minutě základní hrací doby, kdy se prosadil právě Bakiş, nicméně alespoň na vyrovnání bylo příliš pozdě.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele