základní část, 10. kolo
24.10.2021 14:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Malacia parádní trefou přisoudil Feyenoordu vítězství z půdy Cambuuru

Cambuur pouze potvrdil, že před vlastními fanoušky umí být mnohdy pořádně nebezpečný, přesto podobně jako zkraje tohoto měsíce proti Alkmaaru nakonec nevydoloval bodový zdar v souboji s Feyenoordem. Rozhodující přesný zásah si na své konto zapisoval Tyrell Malacia, jenž za nerozhodného stavu přisoudil rotterdamskému výběru vítězství na sklonku hodiny hry.

Domácí se mohli ujmout vedení už ve 4. minutě. Na bližší tyčce velmi nebezpečně operoval Schouten, který se dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti, avšak reflexivně vůči němu zasáhl brankář Bijlow, jenž si poradil i s jeho následnou dorážkou. Na druhé straně se snažil skórovat Aursnes, avšak z vyloženého postavení poslal balón nešikovně pouze vedle brány.

Ve 20. minutě hosté zahrozili znovu, a to prostřednictvím Toornstry, jeho dělovku z úhlu ale likvidoval Stevens, gólman ve službách klubu z Leeuwardenu. O tři minuty později se zdařilo naopak Cambuuru gólově poprvé udeřit, to když Kallon ze středu pole pobídl svou přihrávkou napravo Sambissu, ten si popostrčil míč na levačku a zacílil zpoza šestnáctky přesně k tyči.

Jenže vedení nevydrželo SCC opravdu nikterak dlouho, konkrétně pouze do 25. minuty, kdy se postaral o srovnání Linssen. Pedersen ho od pravé lajny našel svým centrem a na vážně dobře umístěnou hlavičku už Stevens nedosáhl, byť si na merunu lehce sáhl. Ve 34. minutě se pokoušel Kökcü posadit Feyenoord na koně, avšak jeho pokus skončil vysoko nad břevnem.

V závěru poločasu se svěřenci trenéra Arneho Slota přece propracovali ještě k jedné brance. Til, ač v nelehké pozici, prostrčil balón do cesty ze druhé vlny nabíhajícímu Aursnesovi, který následně střelou z první cílil parádně do spodního rohu podél marně se natahujícího Stevense. Avšak po přestávce Cambuur záhy reagoval na tohle inkasování, přesněji řečeno v 50. minutě.

Stopeři Senesi a Trauner si neporozuměli ve středovém kruhu, jejich zaváhání využil Jacobs, jenž uvolnil Sambissu, a ten podruhé v duelu překonával Bijlowa. Mužstvo kouče Henka de Jonga ale neudrželo krok s favoritem, v 58. minutě rozvlnil síť Malacia, který zamířil parádně do šibenice, a tenhle moment se ukázal býti v rámci změn ve skóre jako vůbec ten poslední.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele