základní část, 13. kolo
21.11.2021 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cambuur opět řádil, tentokráte zaznamenal cenný skalp Utrechtu

Cambuur v tomto ročníku překvapuje téměř veškerou nizozemskou veřejnost a nyní jasně ukázal, že to minimálně s umístěném ve středu tabulky myslí smrtelně vážně. Teď si totiž v domácím prostředí vyšlápl na Utrecht, svého favorizovaného soupeře porazil 2:1 a tabulkou se posunul na skvělé sedmé místo s jednadvaceti body. FC naopak prohrálo podruhé za sebou a vedoucí trio mu uniká, s třiadvaceti body prozatím udrželo čtvrtou pozici v Eredivisii.

Úvodní dvacetiminutovka nedělní dohrávky 13. kola nic zajímavého nepřinesla, poté se z ničeho nic dostal do vedení klub z Leeuwardenu. Po akci na levé straně a zpětné přihrávce od brankové čáry posunul Jamie Jacobs míč k dobře postavenému lotyšskému útočníkovi Robertsu Uldrikisovi, jenž odkrytou branku neminul. Hosté se pak snažili vyrovnat, ale nejprve ještě neměl štěstí Boussaid, který pálil o kousek vedle.

Krátce po odehrané půlhodině bylo přeci jen srovnáno. Aktivního Boussaida sice vychytal skvělý gólman Stevens, nicméně po následném přenesení hry vypálil z dvaadvaceti metrů Moussa Sylla a jeho úchvatná tečovaná rána zaplachtila přímo ke vzdálenější konstrukci. Cambuur však v žádném případě nepolevoval a necelých deset minut po změně stran si vzal zpět ztracený náskok díky rozhodující trefě Jacobse.

Třiadvacetiletý forvard se po rychlé rozehrávce přímého volného kopu a následném centru Sambissy opřel do balónu svým volejem a z deseti metrů ho uklidil přesně do levého dolního růžku. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nejprve pálil těsně vedle hostující Sambissa a poté se na opačné straně vytáhl Stevens proti dělovce Douvikase. Utrecht si žádný závěrečný tlak nevypracoval a domů tak odjíždí velmi zklamný.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele