základní část, 1. kolo
15.08.2021 12:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fantastické nůžky Larsena přisoudily Groningenu výhru na půdě Cambuuru

Pět sezón strávil Cambuur ve druhé nejvyšší soutěži. Návrat do Eredivisie každopádně neoslavil povedeným způsobem, v prvním kole nového ročníku doma nestačil v bitvě o sever Nizozemska na nedalekého rivala z Groningenu. Nutno však podotknout, že k remíze neměli domácí vůbec daleko, o výhře rozhodl až ve třetí minutě nastavení druhé půle Jörgen Strand Larsen.

První poločas možná jako by ukázal, že oba týmy nejsou ještě v nejlepší formě, přece pro ně představoval tenhle duel první mistrák po několika týdnech příprav. Šancí nebylo k vidění mnoho, možná že o něco nebezpečněji působil Groningen, který nakonec přece zaznamenal jeden přesný zásah. V 6. minutě ho ještě do vedení neposlal Suslov, jehož dělovku zlikvidoval pod břevnem Stevens, nicméně ve 33. minutě již domácí brankář kapituloval, jelikož El Messaoudi zamířil hlavičkou po centru z rohového čtvrtkruhu od Suslova ke vzdálenější tyčce. Situaci se ještě snažil zachránit bránící Hendriks, ovšem marně.

V 59. minutě neuspěl v koncovce ve své příležitosti Postema, jenž se řítil sám na soupeřovu bránu, a tak domácí mohli tohle neproměnění tvrdě ztrestat v 68. minutě, přihrávku zleva od Jacobse využil pohotovou střelou z blízkosti prostoru pokutové značky Maulun. Když už se zdálo, že tenhle souboj skončí asi zřejmě i spravedlivou plichtou, zasadil rozhodující úder výběr Trots van het Noorden. Pořádně pyšný mohl být na své zdárné nůžky Larsen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele