základní část, 11. kolo
30.10.2021 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Zwolle v Alkmaaru kousalo, na body ale nakonec nedosáhlo

Zwolle v minulém kole ukořistilo svou první výhru v nové sezóně a dobré rozpoložení si přeneslo i do Alkmaaru, na jehož půdě vedlo během úvodních třinácti minut hned o dvě branky. Ovšem poté bleskově inkasovalo a v následujícím průběhu převrhl misky vah na stranu favorita hned dvěma brankami řecký kanonýr Vangelis Pavlidis. AZ se i díky němu vyhouplo na desáté místo s patnácti body, PEC zůstává poslední osmnácté se čtyřmi body.

Hosté se za svůj sobotní výkon v žádném případě nemusejí stydět, nicméně na úspěch s Heraclesem (1:0) nenavázali a jejich situace proto nevypadá příliš dobře. Nyní přitom začali naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost z 5. minuty přetavili ve vedoucí gól. Z pravé strany krásně odcentroval Pabai, před hranicí brankového území předskočil Mees de Wit bránícího Chatzidiakose a svou hlavičkou překonal zasahujícího brankáře Vindahla.

Neuběhlo ani dalších osm minut a stejný hráč se prosadil podruhé. Čtyřiadvacetiletý obránce znovu využil dalšího vynikajícího pasu z pravého křídla od Pabaie a svou hlavičkou tentokráte usměrnil balón k protější tyči mimo dosah Vindahla. Alkmaar však na sebe nenechal čekat s odpovědí příliš dlouho a za dalších šedesát sekund snižoval. Již pošesté v tomto ročníku Eredivisie se totiž prosadil Dani De Wit.

Ten obdržel nadýchaný oblouček z levé strany v podání kapitána Wijndala a prudkou hlavičkou ze šesti metrů chladnokrevně rozvlnil síť. Domácí od této chvíle viditelně přidali a tlačili se za vyrovnáním, což se jim nakonec povedlo ve 38. minutě. Po rohovém kopu Karlssona hlavičkoval zády k brance právě zmiňovaný Pavlidis a trochu překvapivě zamířil přesně k pravé konstrukci mimo dosah gólmana Lamproua.

Stejný hráč otočil vývoj tohoto sobotního střetnutí sedm minut po změně stran, neboť se po dobré práci Wijndala dostal k odraženému míči, vzápětí zachoval chladnou hlavu a ze čtrnácti metrů zkušené trefil odkrytý prostor tří tyčí. Zwolle se v žádném případě nevzdalo a v polovině druhé půle mohlo srovnat krok, jenomže ránu Van den Belta brilantně zneškodnil Vindahl a ve zbývajících minutách už k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele