základní část, 23. kolo
19.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar přehrál i Heracles a znovu se tak může přiblížit k duu PSV - Feyenoord

Alkmaar dokázal potvrdit roli papírového favorita proti sestupem ohroženému Heraclesu, ovšem na hubeném vítězství 2:1 se pořádně nadřel. I přesto zvítězil v nizozemské nejvyšší soutěži podeváté z předchozích deseti případů a udržel se na čtvrté příčce s pětačtyřiceti body, za třetím Feyenoordem nyní zaostává o body tři. Klub z Almela sice předvedl houževnatý výkon, ale na výhru 1:0 s Utrechtem nenavázal a je stále dvanáctý s třiadvaceti body.

Domácí celek začal pozvolna a první větší možnost si vytvořil až po pětadvaceti minutách hry, na druhou stranu z ní dokázal vsítit vedoucí gól. Po rohovém kopu z pravé strany a následné zblokované hlavičce se míč odrazil do středu šestnáctky soupeře. Tam se zjevil zcela osamocený Tijani Reijnders a nádherným projektilem se trefil přímo do levé šibenice, gólman Blaswich se téměř nestačil ani ohlédnout.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha se však v žádném případě nevzdali a necelých pět minut před přestávkou nečekaně srovnali krok. Po hezké akci na levém křídle odcentroval před branku Roosken, před hranici brankového území si seběhl dánský forvard Nikolai Laursen a nekompromisní prudkou hlavičkou nedal brankáři Jensenovi žádnou naději na úspěšný zákrok, ten se totiž jen naprázdno proletěl vzduchem.

AZ opět převrhlo misky vah na svou stranu ihned po změně stran. Japonský šikula Sugawara obdržel balón na pravou stranu pokutového území a bleskově ho poslal před branku, kde stál zapomenutý řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis a jeho křížnou přízemní pobídku snadno usměrnil do poloprázdné branky. Ve zbývajícím průběhu se zrodily už jen dvě slibné příležitosti, do kterých se shodně dostal švédský útočník Karlsson. Jenže ten nejprve hlavičkoval o půl metru vedle bližší tyče a následně minul svými nůžkami protější konstrukci o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espnl.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele