základní část, 9. kolo
17.10.2021 12:15 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Utrecht schytal v Alkmaaru debakl a čelo se mu vzdálilo

Na dostřel od vedoucí dvojice byl po osmi kolech Utrecht, proti zlepšujícímu se Alkmaaru jej ale čekalo kruté vystřízlivění. Domácí celek vedl už o půli o tři góly díky trefám Pavlidise, Karlssona a de Wita, poslední jmenovaný se prosadil znovu po pauze a skóroval i Gudmundsson. Timber jen korigoval na konečných 5:1.

Hned první zajímavější příležitost utkání přinesla branku. Obrana hostí zaspala při dlouhém nákopu z hloubi pole a rázem dva hráči soupeře šli sami na brankáře. Gudmundsson nezištně přihrál Vangelisovi Pavlidisovi a ten do odkryté klece snadno uklidil.

Další rána pro Utrecht přišla po jedenácti minutách hry. Po Wijndalově pasu dostal na levé straně prostor Jesper Karlsson, který si navedl míč na střed a vypálil. Střela to sice nebyla z těch nejpovedenějších, nicméně gólman Paes předvedl obrovskou hrubku a balón mu mezi rukami proklouznul za brankovou čáru.

Ještě před poločasem se vedení domácích navýšilo na třígólový rozdíl. A opět za to mohlo veliké zaváhání soupeře. Alkmaar totiž vystihnul bídnou rozehrávku, po které se dostal do soupeřova vápna. Karlssonovu střelu nejprve zablokoval obránce tak, že byla reklamována hra rukou, švédský křídelník nicméně v akci pokračoval a odcentroval na malé vápno, odkud Dani de Wit hlavou zatloukl míč do sítě.

A byl to právě Dani de Wit, kdo otevře gólový účet ve druhé půli. Utrecht vsadil vše na útok a po jedné z jeho zblokovaných střel byl Karlsson na půlce úplně sám. Jeho pokus sice Paes vyrazil, nicméně po následné přihrávce na de Wita už musel kapitulovat.

Po dlouhém gólovém půstu v závěru zkoušel individuální akci ve vápně Albert Gudmundsson, jehož soupeřův kapitán Janssen podťal a kopala se tak penalta. Té se ujal sám faulovaný, počkal si na pohyb brankáře a s obrovským přehledem pokutový kop proměnil.

Hosté se dočkali alespoň čestné trefy. Quinten Timber předvedl sebevědomý a povedený průnik do vápna, který zakončil prudkou přízemní střelou na vzdálenější tyč. Ta sice skončila úspěchem, na vysoké porážce jeho týmu ale nic nezměnila. Utrecht si přesto díky zaváháním konkurentů udržel třetí příčku, Alkmaar se vyšvihnul na devátou.

Autor: Martin Vejdělek / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele