základní část, 18. kolo
21.12.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Oslabený Groningen srdnatě vzdoroval, nakonec ale podlehl silnému Alkmaaru 0:1

Groningenu se v poslední době příliš nedařilo a svou mizérii nedokázal překonat ani v závěrečném utkání tohoto kalendářního roku na půdě favorizovaného Alkmaaru, i když vzhledem k průběhu není těsná porážka 0:1 až takovou katastrofou. Od samého začátku se totiž musel obejít bez vyloučeného Neraysha Kasanwirja a pak držel nerozhodný bezbrankový výsledek, nicméně v polovině druhého dějství rozhodl o úspěchu AZ Jesper Karlsson.

Groningen nevyhrál v Eredivisii počtvrté za sebou a k tomu utrpěl svou druhou porážku v řadě, v tabulce mu proto stále náleží nelichotivé dvanácté místo s devatenácti body. Domácí naopak zaznamenali svou pátou ligovou výhru po sobě a v tuto chvíli se už vyhoupli na solidní pátou příčku s dvaatřiceti body. Jeden z klíčových okamžiků tohoto úterního střetnutí se zrodil již ve 4. minutě.

Kasanwirjo totiž v osobním souboji s De Witem hodně nešetrně zasáhl jeho kotník a rozhodčí Van den Kerkhof bez váhání tasil přímou červenou kartu. Svěřenci trenéra Pascala Jensena poprvé rozvlnili síť přesně po deseti odehraných minutách, kdy nabíhající Sugawara po pasu Karlssona nekompromisně zavěsil svým volejem pod břevno, ale jeho branka nebyla uznána kvůli ofsajdu De Wita.

Domácí pak marně dobývali dobře organizovanou defenzívu protivníka, blízko ke skórování měli až krátce po hodině hry. Prudká přihrávka Sugawary skončila na kopačce střídajícího Barasiho, který svou bombou z první minul bližší konstrukci jen o decimetry. Výsledek tohoto utkání se poprvé a naposledy měnil v 68. minutě.

Nejprve skvěle zasáhl brankář Leeuwenburgh svou pravou nohou proti střele Reijnderse z dvaadvaceti metrů, pak si však navedl balón blíže do středu hrací plochy švédský forvard Karlsson a naprosto famózním pokusem z pětadvaceti metrů zavěsil do pravé šibenice kolem plachtícího Leeuwenburgha. Hosté mohli senzačně srovnat v předposlední minutě základní hrací doby, jenže gólman Vindahl Jensen vyboxoval dělovku Dankerluie zpět do hry.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavé, v 16. kole dali Ajaxu venku 2 goly, Groningenu doma jen jeden .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele