22. kolo
08.02.2020 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heerenveen na Venlo nevyzrál a remizoval s ním 1:1

Heerenveen se nedokázal dostat z krize ani proti zachraňujícímu se Venlu a před vlastními fanoušky se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Po dvou předchozích porážkách sice konečně bodoval, na druhou stranu roli velkého favorita potvrdit nedokázal a v tabulce mu patří desátá pozice s devětadvaceti body. VVV si naopak udrželo neporazitelnost v novém roce a ve čtyřech dosavadních utkáních ani jednou neprohrálo.

I přes tento úspěch se nachází až na šestnácté barážové příčce s jednadvaceti body, za patnáctým Emmenem zaostává o jeden bod. První poločas nenabídl příliš zajímavých možností. Po rohovém kopu z pravé strany se u vzdálenější tyče probojoval k hlavičce Botman, nicméně brankář Kirschbaum byl pozorný a míč dokázal zkrotit ve svých rukavicích. V 10. minutě zahrozili na opačné straně také hosté.

Pozdější střelec branky Jonathan Opoku hlavičkoval zcela osamocen po přímém volném kopu z levého křídla a míč nasměroval o půl metru vedle levé konstrukce. Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou spálil asi největší možnost úvodního dějství Van Bergen, jehož skákavý pokus z mírného úhlu prosvištěl o centimetry vedle vzdálenější tyče. Poté napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Veerman a připravený Kirschbaum famózně odvracel na roh.

Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase. Nejprve se na levé straně prezentoval hezkou individuální akci Nigerijec Ejuke, jenomže z ostřejšího úhlu si na hostujícího strážce nepřišel. Venlo z ničeho nic prorazilo v 57. minutě. Ve vlastní šestnáctce si totiž velmi neobratně počínal Drešević a zřetelně podrazil střídajícího Yeboaha, rozhodčí Martens neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. K té se okamžitě postavil tradiční exekutor Opoku.

Devětadvacetiletý záložník s ghanskými kořeny neselhal, počkal si na pohyb gólmana Bednarka a zkušeně zavěsil k pravé tyči. Domácí však na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat a o 12 minut později srovnali stav. Sherel Floranus stál ve správnou chvíli na správném místě a po prodloužené hlavičce od Espejorda zamířil v pádu do levého spodního rohu.

Po tomto okamžiku domácí výrazně ožili a přitlačili, ale ránu aktivního Floranuse odvrátil Kirschbaum do zámezí a pak v nastaveném čase Floranus znovu neuspěl proti strážci VVV, který jeho bombu z třiceti metrů výtečně zlikvidoval.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele