22. kolo
07.02.2020 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles konečně zabralo a doma přehrálo Sittard 2:0

Heracles dokázalo přerušit svou nelichotivou bilanci tří ligových porážek v řadě za sebou a poprvé v novém roce dokázalo bodovat. Nyní na vlastním stadionu porazilo konkurenční Fortunu v poměru 2:0 zásluhou Cyriela Desserse, který nakonec nebyl příliš daleko ani od hattricku. Celek z Almela se z vítězství v Eredivisii raduje po více než dvou měsících, tabulkou prozatím poskočil na osmou pozici s devětadvaceti body.

Sittard naopak nenavázal na týden starý úspěch s Heerenveenem (2:1), poprvé ve druhé polovině tohoto ročníku prohrál a patří mu třinácté místo s třiadvaceti body. Přitom v úvodní dvacetiminutovce hosté drželi se svým favorizovanějším rivalem krok a dokonce mohli hned dvakrát skórovat. Nejprve v 5. minutě vystřelil z osmnácti metrů Mark Diemers a jen těsně minul levou tyč, stejný hráč byl ještě blíže ke gólovému úspěchu o čtrnáct minut později.

Tentokráte se totiž opřel do balónu z hranice pokutového území a svou pumelicí orazítkoval břevno. Asi rozhodující okamžik tohoto duelu byl k vidění zhruba po odehrané půlhodině. Van der Water si na pravé straně elegantně zpracoval míč na prsa a poté se dostal do vyložené možnosti přes bránícího Georgeho Coxe, který zatáhl za záchrannou brzdu a domácího hráče poslal k zemi. Rozhodčí Kuipers nejprve nenařídil pokutový kop a do akce proto šlo video.

Ne jeho základě Kuipers udělil Coxovi přímou červenou kartu a ukázal směrem na penaltový puntík. Míč si následně postavil Dessers a zkušeně zamířil k pravé konstrukci do protipohybu bezmocného brankáře Koşeleva. V následujícím průběhu si domácí hlídali těsný náskok, Fortuna byla blízko k vyrovnání krátce po hodině hry. V 61. minutě se musel blýsknout gólman Blaswich, který odvrátil na roh nebezpečný přímý volný kop od Tekieho.

Poté Kuipers odpískal pokutový kop ve prospěch Fortuny za hraní rukou, jenomže nabídnutou možností pohrdl smolař Diemers. Ten mířil do levého spodního rohu a s naprosto excelentním zákrokem se vytasil pozorný Blaswich. Domácí se mohli uklidnit v 70. minutě, kdy Mauro Júnior přistrčil balón do volného prostoru pro Desserse a jeho skákavá střela z osmnácti metrů zapadla přesně do pravého dolního růžku. Belgický ostrostřelec ještě dokázal rozvlnit síť v nastaveném čase, ale kvůli ofsajdu branka neplatila a hattrick tak z toho nebyl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele