22. kolo
11.02.2020 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Emmen lépe zvládl dohrávku 22. kola a rivala z Twente zdolal 2:0

V důležitém souboji o záchranu uspěl v úterní dohrávce 22. kola domácí Emmen, který zdolal konkurenční Twente po výsledku 2:0 a znovu se tak oddálil sestupovým příčkám. Díky tomu odčinil nedávnou prohru 0:3 v Rotterdamu s místním Feyenoordem a posunul se na dvanáctou pozici s pětadvaceti body, momentálně tak o bod i o jednu příčku předskočil právě celek z Enschede. Hosté naopak utrpěli svou první porážku v roce 2020.

Domácí byli od samého začátku aktivnějším výběrem, trochu překvapivě drželi balón z téměř šedesáti procent a vyprodukovali také mnohem více střeleckých pokusů. První nebezpečnější příležitost si vytvořili krátce po odehrané čtvrthodině, kdy si Kolar naběhl na brilantní přihrávku do šestnáctky protivníka a po zemi mířil k levé konstrukci, kterou vskutku minul jen o několik decimetrů. Emmen znovu zahrozil po necelé půlhodině hry.

Bijl se postavil k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů a dobře pálil do pravé šibenice, avšak na poslední chvíli se vytasil s parádním zákrokem brankář Drommel a tuto nebezpečnou střelu skvěle zlikvidoval. Ihned na to se svěřencům trenéra Dicka Lukkiena dokonce podařilo rozvlnit síť, ale branka peruánského záložníka Peñy nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Emmen se dočkal zaslouženého vedení ve 40. minutě.

Po rohovém kopu z pravé strany propadl balón na kopačku de Leeuwa, který ho zpětně přistrčil pro Kerima Freia. Turecký reprezentant pak napřáhl z hranice pokutového území a svou premiérovou trefu v Eredivisii vsítil chytrým přízemním pokusem k bližší konstrukci, Drommel jen zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran a domácí chtěli svůj náskok pojistit.

V 56. minutě se ve stoprocentní pozici ocitl aktivní Peña, nicméně jeho ránu směřující doprostřed branky famózně zneškodnil Drommel. V následujícím průběhu domácí skvěle bránili a protivníka vůbec k ničemu nepustili, sami pojistili svůj náskok v nastaveném čase. Střídající Anco Jansen ani ne po dvaceti minutách pobytu na trávníku obdržel nahrávku do volného prostoru od Ariase a placírkou z deseti metrů obstřelil bezmocného strážce Twente.

Autor: Viktor Sandev / footballhighlights247.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele