základní část, 17. kolo
16.12.2017 18:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Willem II - PEC Zwolle 2:3

Zwolle v nejvyšší nizozemské soutěži opět ukázalo, že je ve velmi dobrém psychickém rozpoložení a nyní i přes nepříznivý vývoj dokázalo zvítězit na půdě Tilburgu v divokém poměru 3:2. V utkání prohrávalo o dvě branky, nicméně ještě do poločasu snížilo a rozhodující trefu vsítilo zhruba pět minut před koncem. Hrdinou se stal turecký rodák Mustafa Saymak, jenž za stavu 1:2 v neprospěch svého týmu skóroval hned dvakrát.

PEC se tak udržel na čtvrté pozici s třiatřiceti body a na třetí Alkmaar má manko pouhých dvou bodů. Naopak Willem poprvé po pěti zápasech prohrál, v Eredivisii je na čtrnáctém místě se šestnácti body. V tomto utkání se poprvé po pěti duelech neprosadil nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche, avšak v úvodním poločase ho dokázali nahradit dva spoluhráči. Tilburg šel do vedení ze své první vážnější příležitosti v 10. minutě.

Svou osmou ligovou trefu v této sezóně zaznamenal španělský útočník Fran Sol, který po centru z levé strany využil závaru v pokutovém území a hodně nepovedeného odkopu Erika Bakkera, ze sedmi metrů pak umístil balón po zemi do sítě. Domácí výběr pojistil svůj náskok necelých deset minut před přestávkou, kdy se Azzaoui uvolnil na pravém křídle a pak tvrdě vystřelil.

Brankář Boer vyrazil míč před sebe a dorážející Ben Rienstra snadno zamířil doprostřed branky. Hosté se vrátili do hry v rozmezí 38. - 40. minuty. Rozhodčí Wiedemeijer totiž nařídil pokutový kop za podražení Tsimikase na Ehizibueho. K následné penaltě se postavil Bakker a odčinil zaváhání u úvodní inkasované trefy, míč bez potíží usměrnil k levé konstrukci do protipohybu bezmocného gólmana Branderhorsta.

Druhý poločas se odehrával v opatrném duchu, hosté srovnali stav po necelé hodině hry. Saymak obdržel skvělou nahrávku od Bakkera, elegantně se otočil kolem protihráče a pak zkušeně obstřelil nejistého Branderhorsta. Klíčový okamžik nastal v 85. minutě. Když už se zdálo, že se oba týmy spokojí s bodem, tak z osmi metrů tvrdě vypálil Namli a strážce Willemu vyrazil balón přímo na kopačku Saymaka, jenž s dorážkou do odkryté branky neměl problém.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele