základní část, 32. kolo
18.04.2018 20:45 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 1:5

Feyenoord znovu ukázal, že se v závěru nizozemské nejvyšší soutěže nachází ve výtečné formě a před nedělním finále národního poháru s Alkmaarem se tak udržel na vítězné vlně. Včetně duelu s Tilburgem nasázel v posledních šesti zápasech úctyhodných dvaadvacet branek a definitivně si tak zajistil konečné čtvrté místo. Na kontě má šedesát bodů, za třetím Alkmaarem zaostává o bodů osm a před čtvrtým Utrechtem má náskok jedenácti bodů.

Willem neměl proti rotterdamskému gigantovi žádnou šanci na úspěch a zůstává na čtrnácté pozici s třiatřiceti body, jistou záchranu stále nemá. Nicméně před barážovými příčkami Rody i Sparty je o šest bodů a ve dvou zbývajících střetnutích potřebuje k udržení prvoligové licence jediný bod. Favorit středečního klání se dostal do vedení z úvodní větší šance, ve 28. minutě se prosadil mladíček Dylan Vente.

Teprve osmnáctiletý útočník si seběhl do předbrankového prostoru na centr Toornstry z pravého křídla a snadno překonal bezmocného brankáře Wellenreuthera. Poté se až do konce první půle nic nestalo, po změně stran předvedli hosté nefalšovanou kanonádu. Jejich vedení zvýšil v 51. minutě Sofyan Amrabat, když obral o míč protihráče a jeho následná střela z dvaadvaceti metrů se odrazila od obou tyčí do sítě.

Definitivně rozhodnuto bylo za dalších šest minut, po křižné nahrávce Dikse si ke vzdálenější konstrukci seběhl Tonny Vilhena a umístěným lobem zamířil do protipohybu bezmocného Wellenreuthera - 0:3. Domácím svitla naděje na bodový zisk zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, podesáté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže mířil do černého nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche a to přišel na hřiště až v 53. minutě.

Rohový kop z pravé strany propadl skrz šestnáctku právě až k Ogbechemu, jenž ze dvou metrů nekompromisně skóroval hlavou. Závěr utkání ale znovu patřil hostům, kteří se radovali ještě dvakrát. V 86. minutě přidal svou druhou trefu Vente. Po rychlém přečíslení dva na jednoho obdržel pobídku od Bilala Basaçikoglua a zblízka propálil domácího strážce - 1:4. V nastaveném čase pak uzavřel gólový účet aktivní Basaçikoglu, jehož padáček z hodně ostrého úhlu zapadl doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele