základní část, 29. kolo
31.03.2018 20:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Willem II - FC Utrecht 3:2

Tilburg se postaral o velké překvapení, v domácím prostředí otočil duel s vysoce favorizovaným Utrechtem i přesto, že po půl hodině hry prohrával 0:2. Nicméně ještě do poločasu dokázal srovnat a ihned po přestávce vsítil rozdílovou trefu na 3:2. Poté udržel těsný náskok až do závěrečného hvizdu a to ještě dohrával více jak čtvrthodiny v deseti. Pro Willem má tříbodový zisk cenu zlata v boji o záchranu.

Domácí se totiž prozatím posunuli na třinácté místo se třiceti body před Groningen a pět kol před koncem mají sedmibodový náskok na šestnáctou barážovou příčku Rody. FC si naopak výrazně zkomplikoval cestu za přímou účastí v předkole Evropské ligy, v tabulce zůstává pátý s osmačtyřiceti body o skóre za Feyenoordem, Hosté přitom měli skvělý nástup do utkání a ze své první vážnější možnosti skórovali, v 19. minutě je dostal do vedení Gyrano Kerk.

Teprve dvaadvacetiletý útočník využil krásného centru Emanuelsona do předbrankového prostoru a nikým nehlídán jemnou tečí pokořil brankáře Wellenreuthera. Ve 31. minutě pojistil náskok favorita Sander van de Streek, po famózní kolmici od Emanuelsona se obtočil s balónem a pak tvrdě vypálil k bližší konstrukci. Wellenreuther i přes zákrok nezabránil míči v cestě do sítě. Domácí se oklepali nečekaně rychle.

O osm minut později vykřesal naději na bodový zisk Thom Haye. Ten se postavil k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů a s naprostou noblesou se trefil do levého horního rohu, určitě se tak zařadil mezi kandidáty na gól roku. Willem srovnal v poslední minutě úvodního dějství. Řecký obránce Konstantinos Tsimikas hostující v klubu z Olympiakosu Pireus vystřihl po lobu od Lieftinka nádherné nůžky a parádně rozvlnil síť.

Důležité vítězství pro Tilburg zařídil pět minut po přestávce španělský kanonýr Fran Sol, jenž se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže trefil popatnácté a osamostatnil se na čele tabulky střelců. Nyní se dostal k míči po nepovedeném výkopu gólmana Jensena a vzápětí ho přehodil naprosto geniálním lobem. Za další dvě minuty předvedl Wellenreuther výtečný zákrok po bombě Kerka, v dalším průběhu drželi domácí těsný náskok.

Situaci si zkomplikovali v 78. minutě, to byl totiž vyloučen Freek Heerkens za zmaření vyložené brankové příležitosti. Z následné standardní situace žádné nebezpečí nevzniklo, s přibývajícím časem začal Utrecht stále více riskovat. Vyrovnat se mu však nepovedlo, naopak měl ještě kliku, že v samém závěru neproměnil dvě tutovky střídající Croux.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele