základní část, 4. kolo
09.09.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Willem II - ADO Den Haag 1:2

V důležitém souboji dvou celků, které v dosavadním průběhu ještě nebodovali, nakonec uspěli hosté z Den Haggu. Ti po vyrovnaném průběhu vsítili rozhodující trefu čtyři minuty před koncem základní hrací doby a připsali si do tabulky první tříbodový zisk. Naopak Willem prohrál již počtvrté v řadě a je na poslední osmnácté pozici, v dalším průběhu tak má co napravovat. Obě branky ADO vsítil osmadvacetiletý Abdenasser El Khayati.

Po úvodní opatrné čtvrthodině se probojovali k první výraznější šanci domácí. Po špatné rozehrávce hostující obrany získal míč Velikonja, dokonce obešel brankáře Zwinkelse a zívala před ním odkrytá branka. Ovšem se zakončením váhal tak dlouho, dokud se nevrátil obětavý strážce Den Haagu a míč na poslední chvíli odvrátil na rohový kop. Po této akci se hra znovu srovnala a hosté se dostali z ničeho nic do vedení po půl hodině hry.

Lewis ve vlastním pokutovém území zaváhal při odkopu, toho využil dravý Hooi a byl faulován právě Lewisem, jenž se snažil celou situaci zachránit. K nařízenému pokutovému kopu se postavil El Khayati a chladnokrevně ho proměnil střelou k levé konstrukci, skákající gólman Wellenreuther se natahoval marně. Necelých pět minut před přestávkou vyrobil Tilburg velkou hrubku při rozehrávce malé domů a mohl toho využít aktivní Hooi.

Ten se snažil ohrozit branku Tilburgu z první z necelých třiceti metrů, ale horní tyčku minul zhruba o metr. Po změně stran se ADO spoléhal hlavně na kvalitní defenzívu a na příliš obranný styl nakonec doplatil v 77. minutě. Druhou letošní trefu Tilburgu opět vsítil španělský krajánek Fran Sol, když převzal parádní pas Azzaouiho z levého křídla a z voleje z hranice brankového území usměrnil balón ke vzdálenější tyči mimo dosah Zwinkelse.

Nicméně Den Haag se rozhodně nevzdal a za dalších devět minut přeci jen strhl vítězství na svou stranu. El Khayati se po nahrávce od střídajícího Kishny zbavil protihráče a poté technicky vypálil z dvaceti metrů k levé tyči kolem bezmocného Wellenreuthera. Domácí přeci jen mohli srovnat ve druhé nastavené minutě, ale když Zwinkels vyškrábl míč na tyč, tak se výsledek sobotního střetnutí již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele