základní část, 31. kolo
14.04.2018 19:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - SC Heerenveen 0:2

Venlo nedokázalo přerušit svou mizernou sérii z poslední doby ani proti Heerenveenu a svému protivníkovi podlehlo v poměru 0:2. V nejvyšší soutěži tak nezvítězilo již podesáté za sebou a stále ještě nemá jistou záchranu. V tuto chvíli se nachází na dvanáctém místě tabulky se čtyřiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Rody má náskok osmi bodů. Naopak SC oživil své naděje na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy.

Tři kola před koncem základní části se nachází na osmé pozici se třiačtyřiceti body a za sedmým Zwolle zaostává o jediný bod. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, hosté rozhodli o svém úspěchu dvěma brankami v závěrečných pětadvaceti minutách a v Eredivisii momentálně neprohráli čtyřikrát za sebou. Přitom VVV vstoupil do zápasu s velkou aktivitu a do první stoprocentní příležitosti se probojoval v 8. minutě.

Castelen našel v pokutovém území soupeře volného Thyho, který mohl zakončovat do odkryté branky, ale udělal zbytečný krok navíc a jeden z vracejících se protihráčů ho na poslední chvíli zablokoval. Ve 27. minutě zazdili domácí ještě větší možnost, v jejich prospěch byl totiž nařízen pokutový kop. K němu se postavil Clint Leemans, jenomže jeho střelu mířící do pravého dolního rohu dokázal vytěsnit skvělý brankář Hansen.

Od tohoto momentu Heerenveen ožil a začal se více tlačit do zakončení. Zhruba deset minut před přestávkou vystřelil zpoza vápna Zeneli a gólman Unnerstall vyrazil balón před sebe, dorážející Reza Ghoochannejhad pak mířil nad horní tyčku. Sedm minut po přestávce se na pravé straně těsně před pokutovým územím opřel do balónu obránce Rutten a jeho tvrdý projektil lízl břevno Hansenovy branky.

Hosté udělali klíčový krok k výhře v 69. minutě, kdy je poslal do vedení tradiční íránský kanonýr Ghoochannejhad. Ten po centru z pravého křídla a následné střele Høegha z voleje změnil směr letu balónu jemnou tečí a pokořil tak překvapeného Unnerstalla. Přesně o deset minut později definitivně odrazil odpor protivníka Nemanja Mihajlović, když po přihrávce od van Amersfoorta zavěsil pod břevno nad ruku domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele