základní část, 25. kolo
24.02.2018 20:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - SBV Vitesse 2:2

Nováček z Venla nedokázal udržet nadějné dvoubrankového vedení s Arnhemem a nakonec se s ním rozešel smírně po výsledku 2:2, vzhledem k sílícímu tlaku soupeře v závěrečných minutách může být alespoň za bod ještě rád. VVV i tak stále bojuje o horní polovinu Eredivisie, momentálně mu patří jedenácté místo s dvaatřiceti body. Vitesse nedokázalo odčinit minulou nečekanou porážku s Excelsiorem a je sedmé s osmatřiceti body.

Domácí celek měl opravdu precizní vstup do sobotního zápasu, vedoucí gól vsítil v 10. minutě. Rutten odcentroval z pravé strany, mezi dva obránce si naběhl Torino Hunte a po zpracování na prsa akrobaticky zakončil přesně k pravé tyči, gólman Pasveer se natahoval marně. Za další dvě minuty mohli hosté srovnat z přímého volného kopu, střelu z pětadvaceti metrů směřující do pravého horního roku dokázal vytěsnit na roh brankář Unnerstall.

Šance hostujícího klubu výrazně poklesly ve 24. minutě, kdy se za Pasveerem podruhé napnula síť. Lennart Thy se obtočil s míčem a poté do něj praštil z dobrých třiceti metrů. Tento pokus nebyl příliš razantní, nicméně Pasveer ho podcenil a míč mu propadl kolem rukavic k levé konstrukci. Avšak favorizovaný Arnhem na sebe s první odpovědí nenechal příliš dlouho čekat, po necelé půl hodině totiž snížil.

K smůle VVV zamířil do vlastní sítě Nils Röseler, když se po přihrávce pod sebe snažil ve skluzu odvrátit balón na rohový kop, jenomže ho tečoval kolem překvapeného Unnerstalla do branky. Do konce prvního dějství se nic zvláštního nestalo, hosté srovnali stav tři minuty po přestávce. Teprve devatenáctiletý anglický záložník Mason Mount skóroval již posedmé v tomto ročníku Eredivisie a na začátku své kariéry dává o sobě výrazně vědět.

Postavil se k přímému volnému kopu na levé straně a z dvaadvaceti metrů chytře obstřelil zeď. Míč zaplachtil k bližší tyči, Unnerstall na něj nedosáhl. Poté tempo hry přeci jen opadlo, otočit vývoj mohl Castaignos v 69. minutě, kdy tečoval balón mimo prostor tří tyčí. Za další dvě minuty chtěl podruhé skórovat Mount, ale jeho přízemní pokus kryl připravený strážce Venla. Poté se oba celky soustředily na pozornou defenzívu a k rozhodující trefě měly daleko.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele