základní část, 27. kolo
10.03.2018 19:45 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - SBV Excelsior 2:3

Rotterdamský Excelsior opět potvrdil vynikající formu na venkovních stadionech, nyní na cizím hřišti zvítězil již potřetí v řadě a po úspěchu 3:2 udělal rozhodující krok k přímé záchraně. V tabulce Eredivisie je na desátém místě s pětatřiceti body a do horní poloviny to nemá příliš daleko. VVV naopak po čtyřech předchozích remízách poprvé prohrál, v Eredivisii má o dva body méně a je dvanáctý. Ani jeho se boj o holé přežití zatím netýká.

Hosté vlétli do utkání s velkým odhodláním a v úvodní desetiminutovce byla jejích defenzíva v jednom ohni. Do úvodní větší příležitosti se propracoval Mike van Duinen, jenž obdržel přihrávku na levou stranu a pak mířil po zemi ke vzdálenější konstrukci, kterou minul zhruba o dva metry. Po čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně Leemans, technickou střelu směřující k pravé tyči dokázal brankář Zwarthoed pěkně odvrátit na rohový kop.

Hodně kuriózní situace nastala krátce po odehrané půlhodině. Z neskutečných čtyřiceti metrů zkusil štěstí Post, jeho padáček podcenil lehce vyběhnutý Zwarthoed a míč se nakonec odrazil od zadní spojnice k hráčům Almela. Hosté z ničeho nic udeřili ve 36. minutě, do vedení je dostal Levi Garcia. Teprve dvacetiletý rodák z Trinidadu a Tobago obdržel sražený centr z pravé strany od Messaouda a pak se na hranici šestnáctky zbavil kličkou Promese.

Závěrečná přízemní střela z dvanácti metrů zaplula k levé tyči za záda zkoprněného gólmana Unnerstalla. Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za necelých šest minut totiž bylo srovnáno. Po rohovém kopu z pravé strany neustál souboj Jurgen Mattheij a v pádu hlavou nešťastně rozvlnil vlastní síť, Zwarthoed vůbec nestačil reagovat. Heracles si vzalo zpět ztracené vedení po hodině hry, když se prosadil Hicham Faik.

Záložník s marockými kořeny vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a jeho rána zaplavala nad Unnerstallem do branky - 1:2. Hosté zvýšili své vedení v 81. minutě, po vodorovné přihrávce od střídajícího Caenepeela tečoval míč van Duinen a jeho nepříliš razantní pokus zapadl k levé konstrukci. Za další tři minuty sice Venlo vykřesalo naději na bodový zisk po umístěné ráně Thyho, jenomže ve zbývajícím průběhu se na srovnání již nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele