základní část, 11. kolo
04.11.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - NAC Breda 0:0

Duel dvou nováčků svého vítěze neměl, v podprůměrném utkání se Breda s Venlem rozešli smírně v bezbrankovém poměru. Domácí VVV tak po třech minulých porážkách konečně bodovalo a v tabulce Eredivisie je na dvanácté pozici se třinácti body. Hosté uhráli druhý nerozhodný výsledek v řadě za sebou, nicméně své čekání na tříbodový zisk protáhli již na pět zápasů. V nizozemské nejvyšší soutěži jim patří šestnáctá pozice s devíti body.

NAC tak momentálně patří barážová příčka, na druhou stranu za patnáctým Groningenem i čtrnáctým Twente zaostává pouze o skóre a na třináctou Spartu má manko jednoho bodu. Od samého začátku se nehrálo v nijak oslnivém tempu, diváci spíše sledovali taktickou bitvu s defenzivním stylem hry. Oba dva soupeři měli problémy s rozehrávkou i s přechodem na útočnou polovinu, pokusy ze střední vzdálenosti příliš nebezpečné nebyly.

Více jak 6500 diváků na stadionu De Koel se první větší možnosti dočkalo krátce po odehrané čtvrthodině. Thy na hranici pokutového území chytře podržel balón po nahrávce z levého křídla, pak se s ním otočil a předložil ho přímo proti noze nabíhajícího Nwakaliho. Teprve devatenáctiletý nigerijský záložník hostující ve VVV z anglického Arsenalu poslal svůj razantní přízemní pokus jen o decimetry mimo branku gólmana Birighittiho.

Co se týče statistik, tak ty byly téměř ve všech ohledech naprosto vyrovnané, na druhou stranu Venlo nemířilo do prostoru tří tyči ani jednou. Největší šance sobotního klání se zrodila zhruba pět minut po přestávce. Na pravé straně se uvolnil Korte a poté poslal zpětný centr za hranici pokutového území. Tam zůstal zcela osamocený Vloet a ranou z voleje pořádně protáhl brankáře Unnerstalla, jenž s problémy vyrazil míč do strany.

Od tohoto momentu se až do závěrečného hvizdu nic dalšího nepřihodilo a bod je pro oba celky naprosto zasloužený. Po reprezentační přestávce čeká na Bredu nesmírně těžký oříšek, za čtrnáct dní totiž přivítá jednoho z největších kandidátů na titul z Ajaxu. I Venlo se musí připravit na hodně obtížnou úlohu, na stadionu de Kuip se pokusí zaskočit obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele